Fundamentet til ny sæson skal støbes i Skanderborg

23/08 - 2023

En sæsons første kamp er altid fyldt med en del spænding. For hvordan står holdene over for hinanden, når der er kommet nye spillere til, og de ikke har spillet en kamp af betydning i flere måneder? For Team Esbjerg gælder det om at starte i det små og hen ad de næste opgør bygge mere på. Og Skanderborg Håndbold bliver de første i næste runde af Santander Cup.

Truppen i Team Esbjerg glæder sig til at komme i gang igen efter lidt over to måneder uden håndbold. Der er ikke sket de store ændringer i holdet, og derfor er der også en tro på, at holdet kan komme flyvende fra start.

Men de er også klar over, at spillet vil halte efter i indledningen, men cheftræner Jesper Jensen er af den overbevisning, at kvalitet ikke fornægter sig.

– Man glæder sig til den første kamp, men det er også lidt ærefrygt over, at det hele begynder igen. Vi ved nemlig, at vi går ind til to kampe i ugen hele vejen frem til slutrunden (VM i Danmark, Norge og Sverige i december, red.). Derfor skal vi have fundet en base at stå på. Tingene sidder ikke helt endnu, og vi skal nok bruge de første fem kampe på at finde en rytme. Basistingene som at løbe retur, finde den rigtige intensitet og være velforberedte skal være på plads, og så er det planlagt, at spillet ikke altid sidder lige i skabet, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren fortæller videre, at holdet har set stærke ud i træningskampene, hvor de har mødt flere ungdomsherrehold. Holdet skal derfor fortsætte de takter, som de har vist i de opgør.

– På et individuelt plan skal vi holde os til de ting, som vi har styr på, og bruge de individuelle kvaliteter, som vi har. I træningskampene har vi været dygtige til at spille hinanden bedre, og det skal vi fortsætte med, til cheftræneren.

Fredagens modstander, Skanderborg Håndbold, har altid være garant for god fight. De har også lavet flere overraskelser, men Team Esbjerg har dog haft et godt tag på østjyderne, og vi skal også mere end seks år tilbage for at finde seneste pointtab til dem.

Men opstarten i seneste sæson viste også, at med hårdt arbejde kan der stadig ske overraskelser, og derfor skal Team Esbjerg være klar, hvis de skal undgå samme skuffelse. Og det er der ikke plads til i en pokalturnering.

– Skanderborg er altid unge spillere med en masse gåpåmod og entusiasme. De stræber højt, og de vil sikkert gerne smide lidt grus i vores maskineri. Ajax-kampen var for point, her får du ikke en ny chance, og vi skal vinde denne kamp, hvis vi skal vinde den pokal, som vi gerne vil, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup 1/8-finaler mod Skanderborg Håndbold fredag den 25. august kl. 19.00 i Fælledhallen, Skanderborg:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.