Kontinuitet er nøgleordet i jagten på nyt metal

21/08 - 2023

Med hastige skridt nærmer en ny sæson sig for Team Esbjerg, og der er meget at leve op til. Seneste sæson var et stort triumftog med hele tre titler og klubbens anden deltagelse i EHF Champions League Final4 i Budapest. Den endte desværre ikke helt som ventet, men de tre guldmedaljer var stadig med til at gøre sæsonen 2022/23 uforglemmelig.

Igen i år deltager klubben i fire turneringer: EHF Champions League, Kvindeligaen, Santander Cup og Sparekassen Danmark Super Cup. Og det er næsten også det samme mandskab, som cheftræner Jesper Jensen har til rådighed.

Beyza Türkoglu, Dinah Eckerle og Vilde Mortensen Ingstad er alle taget videre i deres karrierer. Ind er kommet Rikke Iversen, og dermed har der ikke været den store udskiftning i truppen denne sommer. Og det kan gå hen at blive en god ting for holdet.

– Det er lidt bevist, at vi har bevaret en kontinuitet i truppen. Mange går ind til et OL-år, og de kommer til at have mange timer sammen, da der ikke kommer meget ferie efter denne sæson. Og truppen er god. Mange vil nok mene, at den er smal, men det er den ikke kvalitetsmæssig. Hvis vi får skader, er vi færre, men dem, som er tilbage, har stadig høj kvalitet, siger Jesper Jensen.

For cheftræneren gælder det ikke om at måle efter sidste sæsons mange pokaler. En sæson kan stadig blive en succes med færre trofæer. I sidste ende handler det om, at holdet kigger på, hvad de hele tiden kan gøre bedre. For hvis det kan lykkes, er muligheden for guldmedaljer også større.

– Vi kigger ikke så meget på, hvad vi har lavet. Jeg bilder mig selv ind, at vi hele tiden leder efter fremdrift. Noget vi har søgt efter alle de år, jeg har været her. Vi skal kigge på at muligheder for at udvikle os. Både kollektivt og individuelt, siger Jesper Jensen.

Denne sæson bliver også den sidste med Jesper Jensen i spidsen som cheftræner. Efter to Champions League Final4-deltagelser, tre mesterskaber, tre pokaltitler og to Super Cup siger han tak for denne gang i Team Esbjerg.

Der venter dog omkring 60 kampe endnu, inden det helt er slut, og derfor er der stadig et stort stykke arbejde at lave, inden han giver tøjlerne videre. Forventningerne til denne sæson ændrer sig heller ikke af den grund.

– Jeg forventer mig ikke mere end i de andre sæsoner. Det er det samme, som jeg går ind til sæsonen med, og så kan det godt være, at der kommer nogle følelser til sidst, men det er ikke noget, jeg tænker over nu, siger han.

Første kamp for Team Esbjerg er på fredag den 25. august. Her skal holdet til Skanderborg for at spille i Santander Cup mod Skanderborg Håndbold. Kampen går i gang klokken 19.

Team Esbjergs trup til sæsonen 2023/24:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg