Team Esbjerg er atter danske mestre!

08/06 - 2023

Skuffelsen i Budapest blev hurtigt glemt, da Team Esbjerg tog mod Odense i den anden finale i årets Kvindeliga torsdag aften. Det stod hurtigt klart, at hjemmeholdet havde mere at skyde med, og bakket op af næsten 3600 tilskuere kunne guldfesten begynde.

Der var bygget op til den store fest, og stemningen omkring Blue Water Dokken var også elektrisk, allerede inden kampen gik i gang. Og da kampen gik i gang overlod Team Esbjerg ikke noget til tilfældighederne.

Hurtigt fik de skabt et forspring på 8-3 på ti minutter, inden Odense tog deres første timeout. Herefter prøvede de at ryste posen lidt. En mandsopdækning af Henny Reistad og syv mod seks-spillet i offensiven blev brugt, men det førte i stedet til, at begge hold skiftedes til at score. Alligevel kunne nordmanden slutte de første 30 minutter med syv mål.

For hjemmeholdet gik i stedet op i syv mod seks selv, og det trak – nogen gange – mandsopdækningen væk. Hen mod slutningen af første halvleg lykkedes det at gøre det til en seksmålsføringen i pausen.

Odense prøvede at finde løsningerne, og de kom også frem til flere i indledningen af anden halvleg. De fik lukket lidt af hullet, men så tog fanden fat i Team Esbjerg. De skulle ikke begå samme fejl som i Budapest.

Syv mål i streg herefter fik lukket kampen totalt, og guldfesten kunne begynde. Flere fans havde også taget guldparykker med, og de skulle selvfølgelig på.

Legender takker af

Kampen var også den sidste for fire af spillerne. Beyza Türkoglu, Dinah Eckerle, Rikke Poulsen og Vilde Mortensen Ingstad sluttede deres tid i Esbjerg med guld om halsen. Især for de to sidstnævnte var det følelsesladet.

Rikke Poulsens karriere har været lang og glorværdig, men desværre holdt en stridig skade hende fra at gennemføre sin sidste sæson. Hun fik fortjent fansenes hyldest efter kampen, og det var med til at åbne tårekanalerne.

– Det er prikken over i’et over en lang karriere. Det er også noget godt, når noget andet starter, men det har været en lang karriere på landsholdet og i Esbjerg, og nu er den stoppet. Det var meget rørende også at høre fansene efter kampen. Det, at blive husket og få den hyldest, betyder rigtig meget for mig. Det er alligevel fire år, jeg har været her, og jeg tror bare, det er det hele, der bare får lov til at komme ud nu, sagde en meget rørstrømsk Rikke Poulsen.

For Vilde Mortensen Ingstad var det syv år, der fik sin afslutning. 299 kampe og titlen som den spiller med flest kampe for Team Esbjerg nogensinde. At bruge ordet levende legende ville ikke være for meget.

– Det var den perfekte afslutning. At få en guldmedalje på hjemmebane er det, jeg har drømt om, så det kunne ikke være bedre. Det har også været en krig at holde følelserne tilbage. For jeg kommer til at savne det hele. Men mest menneskerne både på og rundt om holdet, for jeg er så glad for alle her, sagde Vilde Mortensen Ingstad.

Dermed slutter sæsonen for 2022/23 med endnu en guldmedalje. Tre blev det til samt et Final4 i EHF Champions League. En fantastisk sæson, der fik den perfekte afslutning på hjemmebane.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 34-21 (18-12)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Kaja Kamp 4, Nora Mørk 4, Vilde Mortesen Ingstad 4, Kristine Bresitøl 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Michala Møller 2, Mette Tranborg 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Kathrine Heindahl 1, Sanna Solberg 1.

Topscorer Odense Håndbold: Lois Abbingh 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Odense Håndbold: 1

3579 tilskuere i Blue Water Dokken.