Vild sæson kan ende med det tredje trofæ

07/06 - 2023

Støvet har endnu ikke lagt sig på to af sæsonens trofæer i pokalskabet, inden de kan få følgeskab af det tredje. Team Esbjerg står med en gylden mulighed for at fejre sit fjerde mesterskab nogensinde torsdag aften, når de skal møde Odense Håndbold i den anden finalekamp i Kvindeligaen.

For det har på alle måder været en vild sæson for Team Esbjerg. Lige fra den første kamp i Super Cuppen, hvor det blev til en storsejr over Odense til skuffelsen mod Ajax København ugen efter.

Det er gået op og ned, men heldigvis mest op for Team Esbjerg, som nu står på tærsklen til at kunne kalde sig selv danmarksmester igen. Men dette opgør kommer til at kræve meget fra Jesper Jensens tropper.

Weekendens strabadser i Budapest sætter sine spor, mens modstanderen torsdag aften har haft mere end en uge til at holde fokus på lige præcis denne opgave. Derfor bliver det afgørende, at Blue Water Dokken viser sig fra sin bedste side.

– Det er enormt vigtigt, at vi nu har hjemmebanen, efter vi vandt det første opgør. Vi skal drage energi ud af Blue Water Dokken, for der skal meget til at vinde over Odense. De har haft næsten ti dages fri til at kigge hen mod denne ene kamp, og hvis de tager den ud i kamp tre, står de med hjemmebanefordelen. Så deres motivation er stor, og de står et godt sted, og derfor skal vi levere på et højt niveau, siger cheftræner Jesper Jensen, der slår fast, at holdet er klar, selvom weekenden var hård.

– Der er kræfter tilbage, men vi har også lavet individuel træning efter hjemkomsten. Det var to hårde kampe og en lang rejsedag dagen efter, men jeg tror på, at når spillerne kommer til overfladen igen og får tunet ind til kampen på torsdag, så glæder de sig, siger Jesper Jensen.

Mesterskabet vil være med til, at klubben kan sætte et endnu større plus ud fra denne sæson. Det er inden torsdagens kamp blevet til 60 kampe med 50 sejre, og et tilskuergennemsnit på hjemmebanen på over 2200. Derfor er cheftræneren ikke bange for at bruge de store ord om sæsonen 2022/23.

– Det har været en vild sæson. Vi havde ni spillere med i EM-finalen i efteråret, men det var med til, at vi havde det svært efter. Men fra jul fik vi muligheden for at trække vejret lidt igen, og så har det været en optur derfra. Vi vandt Super Cup, Santander Cup, vi var med i Final4 i Champions League og vi ligger i en god position til at blive danske mestre, så det er den største sæson for klubben, siger Jesper Jensen.

Truppen er i hvert fald klar rent fysisk. Cheftræner melder alle fit til at hive endnu en guldmedalje hjem foran en næsten udsolgt Blue Water Dokken.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen finale kamp 2 mod Odense Håndbold torsdag den 8. juni kl. 20.15 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg