Ungarske kvaler blev for store for Team Esbjerg

04/06 - 2023

Det handler ikke om hvordan man begynder en kamp, men hvordan man afslutter den. Team Esbjerg var umådeligt tæt på at skabe et enormt comeback i bronzekampen i EHF Champions League Women mod Györ, men til sidst var det ungarerne, der kunne lade juble bryde ud.

Det så sort fra starten af. Henny Reistad gjorde det til 2-3, men herefter faldt offensiven sammen. Gang på gang var der udfordringer med at komme forbi Györ-defensiven og i særdeleshed Sandra Toft.

Dette var kampbilledet hen mod 20 minuttermærket, hvor Kathrine Heindahl fik sat en stopper for blødningen. Men det virkede til at være for sent. Ungarerne havde nemlig scoret 11 i alt, inden stregspillerens sendte Team Esbjergs femte scoring ind. Og det var med en redningsprocent på over 70 til Györ-målvogteren.

Der blev arbejdet på at finde løsninger, og syv mod seks-offensiven var et. Det fik prikket lidt hul på defensiven, men det var stadig Györ, der havde teten i opgøret. De tog også til pause med en solid føring på 16-9 med Toft på 59 procent.

Efter pausen var de to første mål ungarske, og dermed var føringen på ni mål. En opgave, som selv Herakles vil have problemer med. Men det første skridt er ét mål, og langsomt begyndte Sandra Tofts mur at vise revner.

Tre mål i streg førte lidt senere til endnu en stime på fem mål. Efter 12 minutter havde Team Esbjerg reduceret til 20-17, og momentummet kørte videre.

Kristine Breistøl gjorde det kort tid efter til 22-21, og et ild var tændt. Bedst symboliseret i det efterfølgende forsvar, hvor Kathrine Heindahl fik et skud lige i hovedet af Ana Gros. Noget der vil kunne sende alle til tælling. Det slog hende ud i et kort sekund, men herefter rejste hun sig i et jubelbrøl, der kunne høres helt til Danmark, for Team Esbjerg kom i boldbesiddelse. Og udligningen kom i angrebet efter.

Holdene begyndte at bytte mål, og med cirka fem minutter fik Györ skabt en tomålsføring, der endte med at blive afgørende. Ana Gros gjorde det til 28-26 med små to minutter igen, men Vilde Mortensen Ingstad reducerede hurtigt ligt efter.

Til sidst havde Team Esbjerg muligheden for at komme op på lige fod, dog stadig med tid igen til at Györ kunne komme i angreb. Men en tekniske fejl blev fatal, og selvom holdet fik skabt et helbanepres, løb tiden ud. Dermed blev det til endnu en fjerdeplads ved Final4 i EHF Champions League.

– Til sidst var det nogle dommerkendelser, der gik mod os, men første halvleg, hvor vi brændte 10 åbne chancer på Sandra Toft, var afgørende. Jeg syntes, vi spillede en første halvleg på højde med Györ og var alligevel bagud med syv ved pausen. Det var bare de brændte chancers første halvleg, sagde cheftræner Jesper Jensen, der sendte roser til spillerne, for at komme tilbage i opgøret. Noget der skal tages med til på torsdag.

– Det var spillerne, der blev ved med at hænge sammen og kæmpe for det, hvilket jeg syntes var flot. Og jeg tror, at det vil være godt for os i forhold til torsdag. Vi spillede med stort mod og hjerte i anden halvleg, hvor vi fandt ud af, hvad vi gerne vil stå for.

Og torsdag kan der komme nyt guld hjem. Efter sejren i Odense kan Team Esbjerg med en sejr eller uafgjort vinde det danske mesterskab. Men det kræver stadig en stærk præstation. Især set i lyset af, at fynboerne kun har haft fokus på dette opgør. Kampen mod Odense går i gang klokken 20.15 i en tæt på udsolgt Blue Water Dokken.

Kampen i tal:

Györi Audi ETO KC – Team Esbjerg 28-27 (16-9)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 6, Henny Reistad 5, Nora Mørk 4, Kristine Breistøl 4, Beyza Türkoglu 3, Kathrine Heindahl 2, Mette Tranborg 2, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Topscorer Györi Audi ETO KC: Ana Gros 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Györi Audi ETO KC: 3

20.022 tilskuere i MVM Dome