Den svære opgave bliver at hive sig selv op til skuffelsens kamp

04/06 - 2023

Nederlaget til FTC i semifinalen i EHF Champions League Women har gjort ondt på truppen i Team Esbjerg. Håbet om at komme i den første finale nogensinde var stor, men når det ikke lykkes, gælder det om at sætte sig selv op til en ny opgave lidt tidligere på samme dag. Og det er noget af det sværeste.

Team Esbjerg var umanerlig tæt på at bringe semifinalen ud i en forlænget spilletid, men målet i sidste sekund satte låg på alle håb og drømme, som holdet havde, inden finalestævnet gik i gang.

Nu skal de i stedet spille om bronzemedaljer, ligesom de gjorde sidste år, hvor de mødte Metz. I år er modstanderen Györ, der tabte deres semifinale til Vipers Kristiansand i et tæt opgør. Opgaven for Team Esbjerg bliver at sætte sig selv op til kampen. Velvidende at der igen er en kamp på torsdag, som har stor betydning.

– Det bliver svært at sætte sig op, men det gør det også for Györ. Alle fire hold drømmer om at komme i finalen, men det er kun to, der gør det, mens de to andre skal spille en skuffelsens kamp. Vi må forsøge at finde de kræfter, som vi har. Og så må vi finde en stor motivation i at blive det tredjebedste hold i verden. Målet er at vinde, men det er velvidende, at vi har en DM-finale på torsdag mod Odense. Så vi må lige se, hvordan vi får det løst, siger cheftræner Jesper Jensen.

Tidligere i denne sæson har de to hold i bronzekampen stået overfor hinanden. Her har ungarerne haft et lille overtag ved at vinde de to indbyrdes kampe. Først med to i Blue Water Dokken og senere med et på deres egen hjemmebane i Ungarn.

Derfor er kampen i dag, søndag, fuldstændig åben, men det kræver stadig en stor præstation, da Györ kommer med en voldsom opbakning, der kan løfte dem videre fra deres skuffelse i går, lørdag.

– Vi skal spille godt, og vi skal være effektive. Vi skal ramme en god dag, så kan man godt slå Györ. Vipers spillede en superflot kamp i et enormt stort tempo, og det er det, der skal til, siger Jesper Jensen.

Alle spillere er klar til at spille den sidste kamp i Champions League for denne gang. Heldigvis venter turneringen også i næste sæson, hvor holdet igen går efter at komme til finalestævnet i Budapest.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women Final 4, bronzekamp mod Györi Audi ETO KC søndag den 4. juni kl. 15.15 i MVM Dome, Budapest:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.