Hjerteknuser sender Team Esbjerg til tælling

03/06 - 2023

På et mål i allersidste sekund brød juble løs. Desværre var det ikke med dansk fortegn. FTC’s Emily Bölk satte punktum på en hæsblæsende affære i EHF Champions League Womens semifinale, hvor Team Esbjerg havde muligheden for at tage sejren, men hvor hjemmebanen og mange tusinde af fanatiske supportere bar ungarerne frem.

At det skulle blive tæt var tydeligt i de første 30 minutter. Holdene skiftede til at score mål, og der var ikke rigtig nogen af dem, der kunne slå et hul, der kunne tippe balancen over til deres side. Hele tiden var føringen på et eller to mål i Team Esbjergs favør, men FTC blev ved med presse på.

Det var først hen mod slutningen af de første 30 minutter, at danskerne fik sat noget op, der kunne gå hen at blive kampafgørende. Tre mål i streg gjorde, at de gik til pause med en føring på fire mål.

Efter pausen begyndte det forspring at falde fra hinanden. Selvom Nora Mørk gjorde det til 18-13, så kom en udvisning til at koste tre mål. Og lidt senere kostede endnu en udvisning to, og så var forspringet lukket.

Da ungarerne kom op og førte for første gang i anden halvleg, kom der et øredøvende brøl fra de mange fans, der var mødt op i MVM Dome. Og det blev næsten endnu større, da de kom op på 28-26.

Team Esbjerg holdt dog hovedet koldt, og Sanna Solberg fik reduceret, inden FTC igen udbyggede med en straffescoring med to og et halvt minut igen. Der var ikke råd til fejl, og der skulle også defensive stop til.

Kristine Breistøl fik igen reduceret, inden forsvaret holdt FTC fra målet. Henny Reistad gjorde det til 29-29 med under et minut igen, men bolden var i ungarske hænder. Og de kunne holde den tiden ud.

Defensiven stod godt, og de fik lavet flere stop. Med fem sekunder igen fik Team Esbjerg lavet endnu et frikast, og FTC fik pludseligt travlt. De fik sat en spiller op, skudt og scoret. Nederlaget var en realitet.

– Vi er megaskuffet. Vi er så skuffet over så mange ting. Jeg synes, vi har holdet og spillet til at skulle spille finale i morgen, og det er voldsomt ærgerligt, at vi ikke står der, sagde Jesper Jensen efter kampen.

Føringen fra første halvleg kunne ikke bevares, og det skyldtes, at holdet ikke var aggressive nok i deres spil, mente cheftræneren.

– Vi angriber ikke kampen nok i anden halvleg, og så får vi en passiv tilgang til det. Vi får mange skøre udvisninger i det første kvarter i anden halvleg, som også er med til at gøre kampen urytmisk, som giver FTC en fordel. Men når det så er sagt, så burde vi stadig have spillet og kynismen til det, sagde han.

Faktum er, at holdet stadig skal i aktion i søndag. Her skal de møde Györ, der tabte i en hæsblæsende opgør over Vipers Kristiansand, der er i sin tredje Champions League-finale i træk. Kampen mod Györ går i gang klokken 15.15.