Førstepladsen og fordele kan sikres mod Silkeborg-Voel

09/05 - 2023

Sejrene er kommet som perler på en snor for Team Esbjerg, og derfor står de lige nu i en fordelagtig position med to runder tilbage af slutspillet. Onsdag tager de mod Silkeborg-Voel KFUM, og hvis det bliver til 18. sejr i træk, er hjemmebanefordelen i en eventuel tredje semifinale i hus, da førstepladsen i slutspilspuljen ville være sikret.

Men der ligger flere mentale og fysisk svære udfordringer for Team Esbjerg. Gæsterne fra Silkeborg-Voel har haft det svært i slutspillet, men i seneste opgør hjemme mod Ikast Håndbold var de umådeligt tæt på at tage deres første point, men en redning i sidste sekund gav gæsterne sejren.

Den mentale opgave for Team Esbjerg ligger i, at de kom sent hjem efter de i weekenden sikrede klubbens anden deltagelse i EHF Champions League Women Final4-stævne nogensinde. Denne omstilling, til at skulle spille i den danske liga efter en af sæsonens helt store mål blev en realitet, er udfordrende, men holdet har erfaring med det.

– Det er svært, men vi har gjort det før. At gå fra en fysisk kamp i Champions League til at skulle spille i den danske liga igen er svært. Det er dog også en kamp, hvor vi kan sikre os førstepladsen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Og det har han ret i. En sejr vil nemlig betyde, at pujlefinalen mod Ikast Håndbold i sidste runde vil få kosmetisk betydning, da første- og andenpladsen vil være fordelt mellem de to mandskaber. Og en førsteplads til Team Esbjerg vil betyde, at de har hjemmebanefordelen i en eventuel tredje kamp i semifinaleserien.

– Denne kamp er supervigtig. Vi vil ikke ind til den sidste kamp med en førsteplads på spil, så vi vil gøre alt for vinde. Derfor gælder det for os om at holde fokus, og vi har vist, at vi er gode til at omstille os, siger cheftræneren.

Team Esbjerg rider dog videre på en bølge af selvtillid og tro på egne evner. En tryghed, der for hver sejr kun bliver stærkere og stærkere. Derfor kan holdet nøjes med at holde fokus på, hvordan de præsterer til opgøret, da det i mange tilfælde vil være nok til at give dem sejren.

– Det bliver til en sejr, ved at vi er gode og spiller vores eget spil. Vi har set, at Silkeborg-Voel skabte problemer for Ikast, og det skal vi undgå ved at spille godt. Det har vi gjort i de sidste tre-fire måneder, og det kan vi også gøre her, slår Jesper Jensen fast.

Skadessituationerne hos Marit Røsberg Jacobsen og Michala Møller er også begyndte at lysne. Fløjspilleren er klar, mens bagspilleren så småt er ved at være på trapperne. Om hun kommer ind i dette opgør, vides endnu ikke.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen slutspil pulje 2 mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 10. maj kl. 19.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg