Kvalitetsforskellen var for stor i længden - nu venter CSM Bucuresti i CL-kvartfinalen

02/05 - 2023

Team Esbjerg ikke bare overkom den mentale barriere at have København Håndbold som mellemstation imellem de to kvartfinaler i EHF Champions League mod storholdet CSM Bucuresti, men formåede også nådesløst at demonstrere forskellen på toppen af Kvindeligaen og den bløde midte.

Det lignede ellers længe ikke en 12-målssejr på 34-22 mod et godt kæmpende København-hold, der lagde ud i et godt tempo og med et fint blik for Marie Lykkegaard på stregen. Holdene fulgtes ad fra begyndelsen, indtil Mette Tranborg lod den tunge hammer falde med et par scoringer fra distancen, og flere holdkammerater fulgte op frem mod en føring på 13-8. Men Lykkegaard & Co. var ikke slået og tvang ved stillingen 12-13 Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen til en timeout for at få drevet en kile i hjemmeholdets syv mod seksspil.

Efter pausen tog det ikke lang tid at reetablere femmålsføringen ved 21-16. Kristine Breistøl fik gang i afslutningerne, og i længden kunne København ikke modstå Henny Reistad og Nora Mørks tempo. Det gik simpelt hen for stærkt, bedst illustreret, da Reistad hindrede et kontraløb ved ikke blot at indhente, men nærmest fik modstanderen til at stå stille.

Med til at skabe yderligere afstand var Anna Kristensen i målet med 16 redninger og en redningsprocent på 44 samt mod kampens slutning Amalie Milling, der i procenter ikke stod tilbage for målvogterkollegaen.

Team Esbjerg er snublende nær puljesejren i slutspillet og har fem dage til at forberede sig til returkampen mod CSM Bucuresti søndag eftermiddag i den rumænske hovedstad. Ingen blev overbelastet på Frederiksberg, og blev mødt af en velfornøjet cheftræner efter indsatsen.

-Jeg er meget imponeret af spillernes måde at håndtere kampen på. Selv om det bestemt ikke var nogen nem udfordring, fik de det til at se komfortabelt ud. Kampen på søndag fylder meget i hovederne, men spillerne viste holdånd og støttede hinanden, hvis der var tegn til udfald. København spillede virkelig sin chance og pressede os. Det var fedt, men i længden virkede det ikke, sagde Jesper Jensen.

Han har håb om, at fløjen Marit Røsberg Jacobsen er klar til kamp, når flyet fra Billund fredag aften letter med kurs mod Bukarest. Michala Møller må vente lidt endnu med sit comeback. Truppen har et forspring på fire mål fra den første kvartfinale med i bagagen.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 22-34 (13-15)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 9, Henny Reistad 5, Katrine Breistøl 4, Kaja Kamp 4, Mette Tranborg 3, Anne Tolstrup Petersen 3, Vilde Ingstad 2, Kathrine Heindahl 1, Sanna Solberg 1, Julie Bøe Jacobsen 1 og Beyza Türkoglu 1.

Topscorere København: Marie Lykkegaard 5 og Stine Jørgensen 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

København: 3

Tilskuere:

857 i Frederiksberghallerne