CSM Bucuresti og Neagu står igen i vejen for EHF FINAL4

29/04 - 2023

Det kunne næsten ikke være anderledes. I sidste års kvartfinale i EHF Champions League Women stod Team Esbjerg overfor CSM Bucuresti i kampen om at komme til EHF FINAL4 i Budapest. Det endte i dansk glæde, da det blev til en samlet sejr. Nu står de to hold igen overfor hinanden, og igen er der en billet til finalestævnet i Ungarn på højkant.

Kampene i fjor endte umådeligt lige. En etmålssejr på udebane gjorde, at en uafgjort var nok hjemme i Blue Water Dokken til at sende Team Esbjerg til klubbens første EHF FINAL4-stævne nogensinde.

Noget kunne tyde på, at denne sæsons to kvartfinaler bliver lige så tætte. I modsætning til i fjor er det denne gang CSM Bucuresti, der har fordelen af at have hjemmebane i returopgøret.

– Der skal to gode præstationer til for at komme i EHF FINAL4 igen. Vi ved ikke, hvad der vil være et godt resultat i første kamp. Det kan være at plus et, tre eller ti er godt, men det kan vi ikke sige på forhånd. Det gælder for os om at maksimere hvert minut og hvert angreb, som vi har, siger cheftræner Jesper Jensen.

Rumænerne kommer med en trup bestående af mange klassespillere. Cristina Neagu skiller sig ud blandt dem, men Elizabeth Omoregie, Siraba Dembele, Grace Zaadi og Crina Pintea er også navne, som flere vil huske.

Det er også spillere, der kan levere på alle øverste hylde i topkampe som disse, og derfor spår Jesper Jensen også, at det bliver to meget lige opgør, som skal afgøre hvilket hold, der kan booke en billet til Budapest.

– Vi glæder os rigtig meget til det. Vi møder et af de mest formstærke mandskaber, og begge hold er ikke uden chancer for at gå videre. Jeg ser det som en 50-50, men det er også fedt for os, at gå ind til en Champions League-kvartfinale og have 50 procent chance for at vinde, slår cheftræneren fast.

Ved returopgøret i fjor i Blue Water Dokken var stemningen på kogepunktet, og noget kunne tyde på, at det vil ske igen. Der forventes et stort antal tilskuere til kampen denne weekend, og de skal hjælpe Team Esbjerg til at skabe et godt udgangspunkt inden kampen i Rumænien.

– Det skal koge i hallen. Hvis vi kommer foran med tre, skal det koge endnu mere, så vi kan komme foran med fire, hvilket skal få det til at koge endnu mere, opfordrer Jesper Jensen.

Michala Møller nærmer sig sin retur til håndboldbanen, men det bliver ikke til denne kamp.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod CSM Bucuresti søndag den 30. april kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.