Team Esbjerg med perfekt start på slutspillet

15/04 - 2023

Hvis der var en frygt for, at festen fra pokaltitlen og en to uger lang landskampspause ville sætte en stopper for Team Esbjergs stærke form, blev den hurtigt glemt. Det tog ikke holdet lang tid at knække opgøret mod Silkeborg-Voel KFUM helt over i sejren på hele 22-41 i den første kamp i Kvindeligaens slutspil.

Team Esbjerg har siden januar kørt på en bølge af gode resultater og præstationer. Enkelte gange har holdet haft udsving, og de kom ofte efter landskampe. Derfor var der også en grund til at tro på, at Silkeborg-Voel igen kunne drille holdet. Ligesom de gjorde tidligere på sæsonen, hvor de to hold også mødte hinanden efter en landskampspause.

Hurtigt blev de tanker gjort til skamme. Angrebet kørte videre i samme høje tempo og med minimale fejl. Det førte hurtigt til en føring på 3-8 efter fem esbjergensiske scoringer i træk. Offensiven haltede knap nok på noget tidspunkt gennem de 60 minutter, og det var på trods af stor rotation.

Defensiven viste også glimrende takter. Især i første halvleg, hvor det sjældent var nogle, der blev fanget på hælene. Og hvis de endelig gjorde, stod Anna Kristensen også i dag i vejen. Med ni redninger på 19 skud var redningsprocenten på næsten 50, og hun fik fortjent fri i anden halvleg, hvor føringen var kommet op på 10-18.

Efter pausen prøvede hjemmeholdet med en mandsopdækning af Henny Reistad, men Julie Bøe Jacobsen fik scoret to mål i de efterfølgende angreb, og det virkede til, at holdet også har fundet flere løsninger, hvis modstanderen vælger at gøre det.

Silkeborg-Voel prøvede også med syv mod seks-spillet, men forsvaret gav ikke store chancer væk. Gang på gang prøvede hjemmeholdet med flere små taktiske finurligheder, men der kom et svar på alt fra Team Esbjerg.

Føringen blev konstant udbygget, og med 10 minutter igen stod Team Esbjerg med 19-29 på tavlen. Herefter faldt Silkeborg-Voel lidt sammen. Det blev til for mange fejl i deres syv mod seks-spil, og derfor lykkedes det også gæsterne at score 12 mål, inden haluret lød for sidste gang.

– Det var lidt en perfekt start for os. Også ud fra den præmis, at Silkeborg var ramt på ressourcerne. Men det var også rart at vide, hvad der skal til for at vinde, og vi gjorde, hvad vi kunne for det, sagde cheftræner Jesper Jensen, der pegede på, at holdet har arbejdet med at være klar fra første fløjt.

– Vi har snakket om, at vi skal kunne sætte os på kampene fra start, styrer tempoet og vise det niveau, som vi har og trække fra allerede i indledningen. Og det har vi gjort i nogle kampe nu.

Med sejren trækker Team Esbjerg allerede fra i slutspilspuljen med fire point ned til Silkeborg-Voel og København Håndbold, der endnu ikke har spillet deres første kamp. Dermed er forspringet til én af holdene allerede stor, og hvis det står til cheftræneren skal der et lignende forspring til endnu et af de andre hold.

– Det gælder om at finde to hold, man kan distancere. Nu er vi fire point bedre end Silkeborg-Voel, og dem har vi presset under os nu. Vi skal finde én mere, og det kan vi mod København på fredag, og det er det, det gælder om i slutspillet. Man skal presse to – gerne tre – hold under sig, og det har vi gjort med Silkeborg, sagde Jesper Jensen.

Som cheftræneren rigtigt siger, er næste kamp i slutspillet på fredag. København Håndbold kommer til Blue Water Dokken, hvor endnu en sejre skal jagtes. Kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Silkeborg-Voel KFUM – Team Esbjerg 22-41 (10-18)

Målscorere Team Esbjerg: Kaja Kamp 8, Henny Reistad 6, Sanna Solberg 5, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kristine Breistøl 4, Nora Mørk 3, Anne Tolstrup Petersen 3, Kathrine Heindahl 2, Mette Tranborg 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Silkeborg-Voel KFUM: Eira Aune 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Silkeborg-Voel KFUM: 1

I JYSK Arena.