Silkeborg gjorde det besværligt senest, og det kan ske igen

14/04 - 2023

For lidt over en måned siden var Silkeborg-Voel KFUM ved at ryste Team Esbjerg godt og grundig, men med hiv og sving fik esbjergenserne hevet en sejr hjem. Siden er der kommet lutter sejre og en pokaltriumf hjem til Vestkysten, men opgøret fra i februar er ikke glemt, og holdet er opsat på at tage hjem fra Søhøjlandet med en mere overbevisende sejr.

Hen over de senere år har Silkeborg-Voel været et af de hold, som har kunne gøre ondt på alle. Deres unikke spillestil med masser af fart kan skabe udfordringer for alle hold, der bliver fanget på hælene, og det skete for Team Esbjerg i februar. Også i fjor, hvor de to hold delte i grundspillet.

Derfor er der naturligvis stor respekt fra Team Esbjerg inden opgøret, for de har prøvet – flere gange – at bliver overrumplet af Silkeborg-Voel.

– Det bliver forhåbentlig ikke lige som den, vi spillede mod dem i februar, hvor vi havde det svært og fik en dårlig start på kampen. De er lidt ramt med skader og graviditet, og de har derfor ikke muligheden for at nå samme topniveau, som da de mødte os sidst. Den opgave løste vi med besvær. Det skal vi forsøge igen, men denne gang gerne mere overbevisende, siger cheftræner Jesper Jensen.

Efter pokalsejren i sidste sæson ramte holdet lidt en mur. En form for træthed, der endte med at koste et nederlag. På det tidspunkt det første i over fem måneder. Med slutspillet for døren gælder det om at undgå det, da et nederlag kan besværliggøre vejen til semifinalen.

– Vi har lært en del af fra sidste år, og jeg føler også, vi står et bedre sted nu. Vi føler os relative friske til slutspillet, hvor vi går efter at vinde puljen. Med det niveau, som vi har vist, så vil det være useriøst at gøre andet, siger cheftræneren.

Niveauet har været helt i top i den seneste tid. Ikke siden det smalle nederlag mod Györ på udebane har Team Esbjerg tabt point. Det er 11 kampe i træk. Og inden opgøret i Ungarn ramte holdet også en stime på ni sejre i træk.

Selvom resultaterne er belæg nok for at vise, at holdet er inde i en god periode, så understreger spillet, at Team Esbjerg topper på det helt rigtige tidspunkt. Rytmen har være tilskrevet den gode form, og den skal findes igen efter to uger med landskampspause.

– Det kan være svært at finde den igen. Man kan jo håbe på, at den er der fra start mod Silkeborg-Voel, for så giver det hele sig selv, og hvis ikke skal vi kæmpe lidt mere for det. Men spillerne er friske, og vi kan køre videre, slår Jesper Jensen fast.

Den eneste, der ikke er helt frisk endnu, er Michala Møller, der ikke kommer i kamp. Ellers er truppen fuldtallig til opgøret i Silkeborg.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen slutspil pulje 2 mod Silkeborg-Voel KFUM lørdag den 15. april kl. 17.00 i JYSK Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg