Champagne propperne er åbnet efter endnu en guldmedalje

02/04 - 2023

– Vi skal have ‘pagne nu!

Cheftræner Jesper Jensen nåede knap nok at blive færdig med interviewet, inden Kaja Kamp brød ind. For der blev festet på behørig vis. Men sådan skal det også være, når man vinder den anden titel i denne sæson ud af to mulige.

Team Esbjerg fik sat Odense Håndbold på plads, da de vandt 33-22 i Santander Cup-finalen. Esbjergenserne skulle arbejde sig ind i opgøret, inden de fik lukket helt ned for fynboerne i anden halvleg.

Der skulle gå et kvarter før Team Esbjerg vågnede op, og der var de bagud med fire – 6-10. Men herefter satte de sig også på alt. Hvilket scoren i de sidste 45 minutter vidnede om.

Spændingen var blevet hevet ud af opgøret, og jublen blandt de mange Team Esbjerg-fans på lægterne brød ud. Og da haluret hylede for sidste gang, dannede guldkonfettien, guldhattene og guldtrøjerne rammen i JYSK Arena.

– Vi startede ud af helvedes til og helt vildt dårlig i det første kvarter, men på en eller anden mærkelig måde kom det til at gå godt. Hatten af for disse piger. De er sindssyge! Og jeg er så stolte af dem. Og så bliver man aldrig træt af guld, sagde en festglad Kaja Kamp.

Udover en pokal og guldmedaljer blev det til endnu en titel for Team Esbjerg, der ryddede bordet denne dag. Anna Kristensen blev årets pokalfighter, og hun strålede også gennem på banen. Med en redningsprocent på 46 blev hun afgørende for feststemningen på vej hjem i bussen. Og det var en god ting at gøre i sin første finalesejr.

– Nu har jeg tabt et par finale før, så det er fedt at stå med guldet. Det er disse ting, man arbejder for, og jeg er bare så stolt over, at få én, sagde en glad Anna Kristensen.

Men der venter også flere større opgaver i fremtiden. Kvindeligaens slutspil går snart i gang, og en kvartfinale i EHF Champions League Women mod CSM Bucuresti venter. Men disse øjeblikke skal også nydes, og når holdet er inde i så skræmmende en rytme, så kan det bære dem frem. Og der er ingen metaltræthed at spore.

– Nu har vi vundet de to mindste, som vi kan vinde i år, men sulten for at vinde de to andre bliver ikke mindre af, at vi har vundet i dag. Vi er glade for at så lige nu og på dette øjebliksbillede være de bedste, og så må vi se hvordan rytmen er, når vi kommer ind i maj og juni, sagde Jesper Jensen.

Men nu skal der festes, og der er tid til det. Næste kamp er – sjovt nok – igen i JYSK Arena i Silkeborg, hvor Silkeborg-Voel KFUM er værter i det første opgør i slutspillet. Kampen spilles lørdag den 15. april klokken 17.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 33-22 (13-12)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 8, Henny Reistad 7, Marit Røsberg Jacobsen 5, Mette Tranborg 4, Kathrine Heindahl 2, Sanna Solberg 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Kaja Kamp 1, Nora Mørk 1, Anne Tolstrup Petersen 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Odense Håndbold: Maren Aardahl 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Odense Håndbold: 3

I JYSK Arena.