Skarpheden gjorde forskellen i semifinalen mod Nykøbing F.

01/04 - 2023

Nykøbing F. Håndbold var det sidste hold, der stod i vejen for Team Esbjergs vej til finalen i Santander Cup, og de blev fejet af banen i et overbevisende sejr, der kom på plads efter en første halvleg, hvor de forsvarende pokalmestre hurtigt fik lukket kampen.

Det lykkedes nemlig Team Esbjerg at sætte sig på opgøret tidligt. Offensiven havde ikke de store problemer med at spille sig i gennem, men defensiven skulle lige på plads. Men da den fandt takten, gik der heller ikke lang tid, før det kunne ses på måltavlen.

Ved 7-3 tog falstringerne deres første timeout. Her var Team Esbjerg allerede ovenpå, men det blev endnu bedre set med esbjergensiske øjne.

For hvis timeouten blev taget for at sætte en prop i det momentum, som Jesper Jensens tropper havde skabt sig, så lykkedes det ikke, for den næste periode vandt de rødblusede med hele 8-2, og igen tvang Nykøbing F. til at tage en timeout.

Henny Reistad gjorde det til 15-5, og det skabte et stort brøl. Et, der kun blev overgået én gang senere i kampen, men det kommer vi til.

Offensiven lavede få fejl, hvilket var med til at sætte en kæp i Nykøbings kontrahjul, som er en af deres store forcer. I det etablerede angreb havde de problemer med at komme i gennem, og når de endelig gjorde stod Anna Kristensen i vej. Hun fik fyraften efter pausen med en redningsprocent på 52.

Hen mod slutningen af første halvleg rejste de mange Team Esbjerg-fans sig også i næsten ren benovelse over det kunststykke, som holdet var i gang med at kreere. Spillerne kvitterede med fremragende spil, og derfor var føringen også på 11 ved pausen – 21-10.

Nykøbing F. kom med mere fight efter pausen. De fik halet lidt ind, men der gik aldrig panik i Team Esbjerg. Der var også blevet roteret lidt rundt, og disse spillere skulle også lige ind i kampen, inden de begyndte at tage fra. Anført af Amalie Milling, der spillede sig godt ind i kampen.

Derfor lykkedes det også Team Esbjerg at trække mere fra igen, og da Sanna Solberg kom på banen efter 10 måneders pause, løftede taget sig. Da hun så scorede, kom en jubelbrøl, der sendte bølger gennem de mange søer i Silkeborg. En glæde, som holdet også tog til sig efter kampen.

– Det var superflot! Spillerne lagde mange kræfter i at være insisterende i deres returløb. Vi vidste, at de ville prøve at slå os på fart og intensitet, for hvis vi kunne komme til at spille seks mod seks mod dem, så vil vi have en fin chance for at overmatche dem, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Kampen knækkede hurtigt over, da Team Esbjerg efter cirka 20 minutter kunne kigge op på tavlen og se, at de var foran med 10. Og det havde cheftræneren ikke forudset.

– Jeg var ikke overrasket over, at vi vandt, men jeg var overrasket over, at det gik så hurtigt i starten. Det tror jeg ikke, at nogen havde regnet med. Men det sker en gang i mellem, når det ene hold rammer noget i de første 10 minutter, og det andet hold ikke gør. Det har vi før snakket om med den kynisme. Der har været andre gange, hvor vi har overmatche andre hold i lignende perioder, og så har vi været foran med en eller to. I dag kom vi foran med seks eller syv, og det blev afgørende, da vi ikke gav dem muligheden for at komme tilbage, sagde han.

Sejren blev på 38-27, og det betyder, at der – igen – venter endnu en finale mod Odense Håndbold. En gentagelse fra i fjor. De slog hjemmeholdet Silkeborg-Voel KFUM med 38-21, og derfor venter der en lækkerbisken af de helt store søndag eftermiddag, hvor de to mest formstærke hold mødes i en direkte duel om guldmedaljer og pokal.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Nykøbing F. Håndbold 38-27 (21-10)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Kristine Breistøl 6, Mette Tranborg 5, Kathrine Heindahl 3, Anne Tolstrup Petersen 3, Jullie Bøe Jacobsen 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Nora Mørk 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Sanna Solberg 2, Kaja Kamp 1, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Mia Svala 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Nykøbing F. Håndbold: 0

I JYSK Arena.