Final4-weekend vækker minder, men vejen til pokalen er stadig lang

31/03 - 2023

Som forsvarende pokalmestre kender Team Esbjerg vejen til toppen af Santander Cup. I år kan holdet dog ikke nyde noget godt af den hjemmebanefordel, som de havde i fjor, men holdet tror stadig på, at det kan blive endnu en guldmedalje i Silkeborg. I første omgang skal Nykøbing F. Håndbold besejres, og det bliver – som altid – en svær opgave.

Organiseret kaos er et begreb, som cheftræner Jesper Jensen tidligere har brugt om falstringernes spillestil. Tempoet er voldsomt højt for de gulklædte, som har en kontrafase, der er i en liga for sig selv.

Det første opgør i denne sæson mod dem endte i et nederlag, men Team Esbjerg fik revanche for nogle uger siden. Det opgør står stadig frisk i erindringen, men fordi det blev til en esbjergensisk sejr, så er initiativet på falstringernes banehalvdel.

– Man kan bruge alle kampe til noget, men nok mest dem, som man taber. Vi lærte af første kamp, som vi tabte, mens vi havde bedre styr på det i anden kamp. Nu skal vi se, om de har lært noget af det opgør, siger cheftræner Jesper Jensen om lørdagens modstander.

En Final4-weekend er unik. Det er to kampe på to dage, hvor der er medaljer og en pokal på spil. Klubbers mål og ambitioner kan gennemføres eller falde fra hinanden på kort tid.

For Team Esbjerg er Santander Cup en af de store turneringer, som klubben har stolte traditioner i og derfor også en af sæsonens mål. Men at vinde et Final4-stævne kræver umådeligt meget af holdet.

– Der er så meget på spil. Man er så tæt på, men alligevel så lang fra, da man skal vinde over to gode modstandere. Men det er en stor titel at spille om, siger cheftræneren.

Heldigvis er der kommet forstærkninger til på dette afgørende tidspunkt af sæsonen. Sanna Solberg har siddet ude siden slutningen på sidste sæson på grund af lykkelige omstændigheder. Hun har trænet med i et stykke tid, og hun er nu klar til at komme i kamp.

– Jeg føler mig meget klar. Jeg har haft nogle gode træninger, og det er gået overraskende godt. Der er selvfølgelig stor forskel på kamp og træning, men jeg er motiveret for at komme tilbage, og jeg glæder mig til at stå på banen igen og bidrage med det, jeg kan, siger Sanna Solberg.

Hvor meget spilletid det bliver til, må tiden vise. Jesper Jensen og staben omkring holdet er opmærksom på, at fløjen skal arbejdes ind. Michala Møller er stadig skadet, og hun kommer derfor ikke i kamp denne weekend.  

Team Esbjergs trup til kampen i Santander Cup semifinale mod Nykøbing F. Håndbold lørdag den 1. april kl. 16.00 i JYSK Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg og Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.