Kvartfinale i hus: Gentagelse fra i fjor venter

26/03 - 2023

Uden at det blev den helt store kamp, lykkedes det Team Esbjerg at tage sejren over Brest Bretagne Handball i EHF Champions League ottendedelsfinalen. Dermed blev det også til en samlet sejr over franskmændene på 55-49.

Med tre mål i banken havde Team Esbjerg skabte sig gode forudsætninger inden returopgøret, men det skulle stadig gøres færdigt. Og Brest viste, at de ikke var kommet for at lægge sig ned.

Forskellen på de to hold var meget svær at se i kampens indledning. Ingen fik et forspring, som var værd at berette om, og det fortalte også, at det var en meget jævnbyrdig affære, som over 2500 tilskuere var vidne til i Blue Water Dokken.

For Team Esbjergs vedkommende var det offensiven, der haltede lidt. Chancerne kom de til, men der blev brændt lidt for meget på mulighederne, der ofte bare skal klaskes ind. Defensiven viste gode takter, og ført an af Kathrine Heindahl, der samtidig kunne fejre sin fødselsdag, viste danskerne ingen nåde.

– Vi brændte lidt for meget i første halvleg, og derfor blev det kun til en føring på to, selvom vi burde have lukket den der og været foran med en seks-syv stykker, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen.

Føring på to gav lidt ro til holdet, og efter pausen fik de skabt det forspring, som spillet i første halvleg, havde gjort dem berettiget til. Kaja Kamp gjorde det til 21-16, og dermed var føringen reelt på otte mål qua sejren fra Frankrig.

Dette var med til at give endnu mere ro, men det blev også for afslappet efter. Holdet ramte en periode uden den store rytme i offensiven, hvor individuelle spil førte til de få mål, som kom i hus. Derfor hentede gæsterne også lidt af føringen.

Men det blev ikke til nogle fransk revolution denne gang. Ved 23-21 satte hjemmeholdet tempoet lidt i vejret igen, og med to scoringer fra Henny Reistad og Kaja Kamp blev skabet igen sat på plads, og udeholdet kapitulerede.

– Kvalitet og vores forsvar blev afgørende i dag. Jeg syntes, at vi var ovenpå rent defensivt, og det var mere eller mindre det. Vi manglede lidt skarphed i første og lidt koncentration i anden halvleg, sagde cheftræneren, der følte, at selvom holdet ikke spillede sin bedste kamp, så viste det også, at det har løftet sig hen over sæsonen.

– Vi redte ind i en af de sværeste modstandere i ottendedelsfinalerne. På den måde skal vi bare være glad for, at vi har et niveau, hvor vi kan vinde med to gange tre over Brest. Det, syntes jeg, var flot, også at vi stadig kan snakke om forbedringer bagefter, sagde han.

Sejren betyder, at holdet skal spille kvartfinale i EHF Champions League. Modstanderen er kendt fra sidste år. Det er nemlig CSM Bucuresti, som også var kvartfinalemodstanderen fra i fjor. Dengang endte det godt med en samlet sejr, men rumænerne, der bliver ledt af Cristina Neagu, endte på en andenplads i deres gruppe, og derfor venter der to svære opgør, hvor de har hjemmebanefordelen i returkampen.

De to kampe venter lidt længere ude i horisonten. Først venter et Final4-stævne i Silkeborg. Lørdag tager holdet mod nord, hvor de først skal spille semifinale mod Nykøbing F. Håndbold, og dagen efter venter endnu et opgør. Forhåbentlig endnu en finale som i sidste år. Kampen mod falstringer går i gang klokken 16.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Brest Bretagne Handball 27-24 (14-12). Team Esbjerg vinder samlet med 55-49.

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 6, Mette Tranborg 5, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kristine Breistøl 3, Kaja Kamp 2, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Nora Mørk 1.

Topscorer Brest Bretagne Handball: Jenny Carlson 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Brest Bretagne Handball: 2

2563 tilskuere i Blue Water Dokken.