Team Esbjerg slutter grundspillet af med autoritet og sejr

22/03 - 2023

Inden grundspillets sidste opgør mod Odense Håndbold satte cheftræner Jesper Jensen tyk streg under, at Team Esbjerg ville gå efter sejren. Og det blev også til to point i Kvindeligaen, hvor de forsvarende mestre blev sendt hjem med et nederlag på hele 30-19.

Kampen igennem viste hjemmeholdet bare, at de ville det mere. Naturligvis mod et Odense-mandskab, der roterede meget mere, end hvad man ellers plejer at se. Det tog dog intet ud af den følelse, som holdet havde efter sejren. Eller følelsen under kampen.

Hurtigt fik de over 2700 tilskuere i Blue Water Dokken noget at glæde sig over. Hjemmeholdet var klar fra start, og de fik et klart overtag mod Odense, og det var noget, som størstedelen af tilskuere kunne lide.

Der blev kæmpet om alt, og Anna Kristensen fortsatte det fornemme spil, som hun viste tilbage i weekenden i Frankrig. Sammen med midteraksen i forsvaret fandt de et glimrende samarbejde, der efter små 20 minutter havde skabt en føring, det var kampafgørende.

13-5 var Team Esbjerg foran, inden Odense fik svaret igen for ikke at løbe ind endnu større problemer. Men skaden var allerede sket, for hjemmeholdet kørte på. Uagtet af den kamp, som venter på søndag.

Det samme var billede i anden halvleg. Forsvaret fortsatte med at vise større fysik, og det var nærmest kun Kathrine Heindahls brøl, der kunne overdøve Blue Water Dokken ved de mange gode forsvarsaktioner.

Anne Kristensen kørte også videre i samme dur, og det samme gjorde Amalie Milling, da hun kom ind med et kvarter igen. Anna sluttede af på 44 procent, mens Amalie var på 50. Lovende takter inden slutspillet snart går i gang.

Offensiven ville ikke stå tilbage for defensiven. Ført an af Henny Reistad, som fik sat ni mål i kassen og lagde op til 10 yderligere, var der denne dag forskel på de to hold. Alle skinnede i gennem denne aften. Og så skal de ikke tage noget fra sejren, at Odense ikke satsede alt.

– Man kan ikke regne med at vinde med 11 mål over Odense. De er dygtige, selvom de roterede. De spiller, der er på banen for dem, er altid enten på landsholdet eller tæt på landsholdet. Vi leverede en flot præstation, og så skal det være lige meget, hvad Odense leverede, sagde en begejstret Jesper Jensen efter kampen.

Team Esbjerg har allerede en kamp igen på søndag mod Brest Bretagne Handball, men det fik ikke cheftræneren til at spare flere af de bærende kræfter gennem kampen. Alligevel følte han, at holdet stadig var friske efter kampen.

– Vi var villige til at investere energi, fordi det giver os energi at spille sådan en kamp. Det var hele tiden sådan en præstation, som spillerne stræbte efter, og det var ikke meget, vi blandede os i ud over at skiftede lidt ud engang i mellem. Det kan godt være, at de solgte kampen inden, men jeg tænker, at de hellere vil være os end dem lige nu. Jeg går ud fra, at vi kender vores trupper rigtig godt, og at vi hver har gjort, hvad der var bedst for os, sagde han.

Med grundspillet overstået er det også på plads, hvem Team Esbjerg skal møde i slutspillet. Med en andenplads havner esbjergenserne i gruppe med tredje-, sjette-, og syvendepladsen, som er helholdsvis Ikast Håndbold, København Håndbold og Silkeborg-Voel KFUM.

Inden slutspillet går i gang skal ottendedelsfinalen i EHF Champions League Women færdiggøres. På søndag skal returkampen mod Brest spilles. Team Esbjerg står med gode kort efter en sejr på udebane, men det betyder ikke, at kvartfinalen er i hus. Derfor håber holdet at Blue Water Dokken igen kan fyldes op, så holdet kan komme et skridt nærmere et af sæsonens store mål – Final4 i Budapest.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Odense Håndbold 30-19 (17-9)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 9, Vilde Mortensen Ingstad 5, Kaja Kamp 3, Nora Mørk 3, Beyza Türkoglu 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Julie Bøe Jacobsen 2, Mette Tranborg 1, Anne Tolstrup Petersen 1.

Topscorer Odense Håndbold: Maren Aardahl og Dione Housheer 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Odense Håndbold: 2

2732 tilskuere i Blue Water Dokken.