Henny Reistad er Årets Kvindelige Håndboldspiller 2022

22/03 - 2023

Pressemeddelelse fra Håndbold Spiller Foreningen:

Med imponerende 68,2% af stemmerne er Henny Reistad for andet år i træk kåret som Årets Kvindelige Håndboldspiller 2022.

Kåringen fandt sted i Blue Water Dokken onsdag den 22. marts, før Team Esbjergs sidste grundspilskamp mod Odense Håndbold. Direktør Torben Vinther var til stede til at overrække vandrepokalen samt gave fra samarbejdspartner IKAIKA.

At blive kåret som Årets Kvindelige Håndboldspiller er den største individuelle danske hæder, en kvindelig håndboldspiller kan få. Henny Reistads navn er nu indgraveret to år i træk, en bedrift kun Tonje Kjærgaard, Bojana Popovic, Nycke Groot og Sandra Toft tidligere har opnået. Det er spillerne i Kvindeligaen, 1. division og de danske udlandsprofessionelle, der nominerer og kårer Årets Håndboldspiller. I alt stemte over 400 spillere, og 19 forskellige spillere modtog stemmer til kåringen.

24-årige Henny Reistad havde et fænomenalt 2022. Den komplette norske stjernespiller blev i sæson 2021-2022 topscorer i Kvindeligaen med hele 245 mål, med en scoringsprocent på vanvittige 71,8% – og i indeværende sæson scorer hun på absurde 77,1% af sine afslutninger. Henny sluttede 2022 af med endnu engang at blive europamester med Norge, og samtidig blive kåret som Most Valuable Player (MVP) til slutrunden. De sande eksperter, nemlig spillerne selv, tager ikke fejl. Henny er igen meget overbevisende og særdeles velfortjent kåret som Årets Kvindelige Håndboldspiller. Stort tillykke, Henny!

Stemmefordelingen for Årets Kvindelige Håndboldspiller 2022:

Henny Reistad, Team Esbjerg, 68,2% af stemmerne

Mie Højlund, Odense Håndbold, 6,8% af stemmerne

Dione Housheer, Odense Håndbold, 4,5% af stemmerne.