Team Esbjerg skaber gode forudsætninger inden returkamp

19/03 - 2023

Med en sejr på 25-28 på udebane over Brest Bretagne Handball, står Team Esbjerg med gode kort på hånden til at gå videre i EHF Champions League Women. Holdet fik gennem en stærk defensiv gjort det svært for franskmændene at score, og det skabte fundamentet for sejren.

At der var meget på spil i opgøret var tydeligt fra indledningen. Begge mandskaber tacklede i gennem i forsvaret, men det førte også til flere udvisninger til dem. Derfor blev kampens start også lidt urytmisk i perioder.

Det lykkedes ingen af holdene at skabe et stort nok forspring, som kunne være kampændrende. Team Esbjerg stod dog bedre, og de de fik skabt en mindre overtag på tavlen ved 3-5.

Franskmændene svarede dog hurtigt igen, og efter flere udvisninger var det nu Brest, der fik skabt et forspring på to mål – 10-8. Det holdt dog ikke halvlegen ud, hvor danskerne igen fik kontakt, og derfor var det helt naturligt, at stillingen ved pausen var helt lige med 15 mål til hver.

I anden halvleg fortsatte jævnbyrdigheden mellem de to hold. De skiftede til score i de første 10 minutter, inden Team Esbjerg fik sat to i streg i kassen ved Vilde Mortensen Ingstad og Mette Tranborg.

Langsomt begyndte det at pege danskernes vej. Flere gange fik de også muligheden for at komme foran med tre, men Brest fik holdt føringen nede på et. Det var ofte dog en stakket frist, da Team Esbjerg blev ved med at køre på. Anført af en storspillende Anna Kristensen, der sluttede kampen af med en redningsprocent på 43.

Først da Kristine Breistøl gjorde det til 21-24, kom kampens første tremålsføring, men igen fik hjemmeholdet hevet sig op på 23-24, inden to danske scoringer førte til status quo.

Til sidst havde danskerne muligheden for at komme foran med fire, men chancen glippede. Alligevel tager holdet hjem med et smil.

– Jeg er meget tilfreds. Man kan altid finde et mål eller to her og der, og spillede vi en optimal kamp, kunne vi finde flere. Men at komme herfra med plus tre skal vi være glade for, siger han, og peger især på defensiven, som holdt franskmændene nede på 10 mål i anden halvleg.

– Vores forsvar og Anna (Kristensen, red.) blev afgørende i dag. Hun havde nogle redninger, som var med til at give os lidt luft. Vi kunne måske have fundet lidt flere scoringer i anden halvleg, men vi er stadig tilfredse.

Returkampen spilles på søndag i Blue Water Dokken. Inden da er der en anden storkamp i samme arena. Odense Håndbold kommer forbi til grundspillets sidste gruppekamp. Ingen af de to hold har andet at spille for en æren, men det er to rivaler, der altid spillet fantastisk håndbold. Kampen går i gang på onsdag klokken 18.30.

Kampen i tal:

Brest Bretagne Handball – Team Esbjerg 25-28 (15-15)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Vilde Mortensen Ingstad 6, Kristine Breistøl 4, Mette Tranborg 3, Nora Mørk 3, Kaja Kamp 3, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Brest Bretagne Handball: Helene Fauske 8.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Brest Bretagne Handball: 4

I Arena Brest.