Sejr sender Team Esbjerg i slutspillet med to point

09/03 - 2023

Med tre runder igen af grundspillet i Kvindeligaen står Team Esbjerg i en gunstig position. Fem point er der ned til Ikast Håndbold på tredjepladsen, og det betyder, at hvis det bliver til en sejr over Nykøbing F. Håndbold, eller to point i en af de to resterende kampe vil esbjergenserne tage i slutspillet med to point, og det giver andre gode perspektiver fremadrettet.

For udover at holdet vil stå bedre end andre til at komme i semifinalen, betyder det også, at skulle Odense Håndbold og Team Esbjerg igen mødes i finalen vil en billet til næste sæsons EHF Champions League næsten være givet uanset resultatet, men det er langt ude i fremtiden.

I første omgang gælder det et opgør mod Nykøbing F. Håndbold, som gennem flere sæsoner har været et ubehageligt bekendskab for Team Esbjerg. Det mærkede holdet i seneste opgør tilbage i december, hvor falstringerne tog en sejr på 32-27.

Nederlaget kom på det tidspunkt i sæsonen, hvor Team Esbjerg ramte en mindre formnedgang. Slutrunden var lige overstået, og den havde kostet mange kræfter for spillerne. Siden er truppen kommet godt op i gear igen, og derfor har holdet andre forudsætninger inden kampen, end hvad de havde tilbage i december.

– Man skal passe på med at sammenligne de to opgør, for de bliver spillet på to vidt forskellige tidspunkter. Kampen kom en måned efter slutrunden, hvor vi havde det svært, og når man ikke rammer toppen mod Nykøbing, så er de svære at spille mod. Vi har taget læring med fra det første opgør, og vi skal være bedre til at være i det spil, som de er gode til, siger cheftræner Jesper Jensen.

Og hvad er det så, som Nykøbing er gode til? Struktureret kaos kalder Jesper Jensen det. Tempoet er højt og kontraspillet farligt. Dette ses også i, at de er holdet med flest kontramål i ligaen.

Derfor gælder det for Team Esbjerg om ikke at løbe med i falstringernes fart, for så kan det gå hen at blive et problematisk møde. I stedet skal holdet hurtigt i kontrol over kampen og spille det, som de er gode til.

– Det bliver en kamp, som bliver urytmisk, for de løber meget og spiller meget på deres kontraer og deres risikofyldte angrebsspil, så der bliver nok at se til for os. Det er også svært at være i som spiller, for det kan blive problematisk at finde en struktur i sådan en kamp. Og det skal vi, for de er gode til at være i det, mens vi hellere vil have mere struktur over opgøret, siger cheftræneren og tilføjer:

– Det bliver afgørende, at vi finder vores eget tempo og vores egen rytme og ikke begynder at løbe med i deres.

Kampen bliver uden Michala Møller, der fik en slem skade i opgøret mod Ikast Håndbold.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Nykøbing F. Håndbold lørdag den 11. marts kl. 16.10 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.