Team Esbjerg viste ingen nåde over for Aarhus Uniteds fejl

08/03 - 2023

Kynisme har været et tema for Team Esbjerg gennem mange sæsoner. Udvise skarphed når modstanderen begår fejl. Denne fandt holdet onsdag aften, da de tog hjem fra Aarhus med to point i opgøret i Kvindeligaen. Gennem kampen udnyttede gæsterne Aarhus Uniteds mange tekniske fejl til at score, og derfor endte det med en sejr på

Indledningsvis viste hjemmeholdet gode takter, og de fik også bragt sig i front og var oppe på en føring på 5-3. Team Esbjerg fik hentet det og kom op på 8-8, inden Aarhus ramte en mur af fejl efter lidt over et kvarters spil.

Gang på gang endte det i tekniske fejl, som Team Esbjerg omvendt af stærke til at udnytte. Hurtigt gik kampen fra at være tæt, til at knække totalt over. Gæsterne fik scoret 11 mål i de sidste 15 minutter, mens hjemmeholdet stod noteret på en, og dermed endte de første 30 minutter med en esbjergensisk føring på 9-19.

Udeholdet viste også i anden halvlegs indledning, at de havde kontrol over kampen. De stod for fire af de første fem mål, og dermed var føringen oppe på 13 mål. Og det var en føring, som Team Esbjerg aldrig var tæt på at sætte over styr.

Kynismen fra gæsterne viste sig at være for stor. Alle kom ind og leverede, og derfor endte føringen også med at blive større end de 13. Sejren blev på hele 22-37, og overraskede cheftræner Jesper Jensen.

– Man kan godt sige, at der var noget kynisme i det, idet vi var effektive, men vi var koncentreret fra start, og de hang i frem til 5-5, hvor vi følte, at hvis vi fortsatte, så skulle vi nok trække fra. Så ja, jeg var overrasket over sejrens størrelse, men jeg var også meget positiv over vores egen præstation i dag. Især når vi tidligere har spillet kampe efter landsholdspause, hvor i vaklede lidt, men det var der intet af i dag, sagde Jesper Jensen, der samtidig kunne juble over, at alle spillere kom på banen, og at dem med småskavanker fik restitueret.

Med sejren over Aarhus United og nederlaget til Ikast Håndbold tidligere onsdag over Viborg HK kan andenpladsen sikres i næste runde med en sejr. Modstanderen er dog Nykøbing F. Håndbold, der tidligere på sæsonen har vundet over Team Esbjerg. Kampen spilles på lørdag klokken 16.10.

Kampen i tal:

Aarhus United – Team Esbjerg 22-37 (9-19)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 7, Vilde Mortensen Ingstad 6, Kristine Breistøl 5, Nora Mørk 4, Kathrine Heindahl 4, Henny Reistad 3, Kaja Kamp 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Julie Bøe Jacobsen 2, Beyza Türkoglu 1, Marit Røsberg Jacobsen 1.

Topscorer Aarhus United: Mathilde Neesgaard 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

Aarhus United: 0

I Ceres Park.