Grus i Team Esbjerg-maskinen kan blive et benspænd

07/03 - 2023

Efter en landskampspause er der mange faktorer, som spiller ind, når den første kamp efter skal spilles. Især for et mandskab som Team Esbjerg, der har mange spillere, der tager afsted for diverse landshold. Derfor bliver spillet i næste kamp i Kvindeligaen lidt nedprioriteret. Det vigtigste bliver at få de to point med hjem mod Aarhus United, og det er ligegyldigt, hvor kønt eller grimt det end måtte blive.

Omtrent et halvt hold er vendt hjem, efter de i den forgangne uge har været afsted. De vendte hjem mandag for så at forberede til næste kamp onsdag. En svær øvelse for alle, og derfor kommer det ikke til at handle så meget om, hvor flot spillet ender med at blive.

De to point skal med hjem. Lige så meget for at lægge pres på Odense Håndbold, men også for at holde Ikast Håndbold fra døren, så de ikke begynder at tro på, at de kan overhale Team Esbjerg i Kvindeligaen.

– De to point er prioriteten, og så må spillet komme hen over tid. Det kan også være, vi bare er der fra start og kører videre. Men der kan også være noget grus i maskineriet, og det kan gøre kampen rodet, siger cheftræner Jesper Jensen, der samtidig peger på, at disse landskamps-pauser også ændrer den kontinuitet, som holdet har været inde i.

– Nogle har været ude, mens andre har været hjemme, og det er disse rytmeskift, som er svære. Det bliver igen en kamp, hvor vi skal holde fast i toppen af ligaen, men ude mod Aarhus United er altid svært. Og de kommer med flere ugers forberedelse til kampen, hvor de har haft alle spillere hjemme, og vi kommer til opgøret med en let træning dagen forinden.

Onsdagens modstander møder op til kampen med meget på spil. De indtager inden opgørets begyndelse en ottendeplads, og derfor lige indenfor slutspillet. Dog ligger Horsens Håndbold Elite lige i hælene på dem med et point færre.

De er presset til at levere, og det er de også i stand til, mener cheftræneren, der dog føler, at Team Esbjerg har kvaliteten til at tage sejren med hjem fra Smilets by. Men spillerne skal være klar.

– Vi tager de to point ved at alle spillere tjekker ind i den gruppe, vi har, og at alle kommer med det, de har på dagen, og så skal vi håbe på, at den individuelle kvalitet er nok. Aarhus United har haft en ujævn men god sæson, og de har et godt hold, siger Jesper Jensen.

Udover Michala Møller, der fik en slem skade i seneste opgør mod Ikast Håndbold, er der ikke de store skader at berette om. Efter tre kampe på fire dage er der småskavanker fra mange af spillerne, og sådan vil det altid være. Jesper Jensen tror og håber på, at alle er med.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Aarhus United onsdag den 8. marts kl. 19.00 i Ceres Park:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.