Team Esbjerg satte Ikast til vægs med storsejr

25/02 - 2023

I en direkte kamp om andenpladsen i grundspillet i Kvindeligaen var det begrænset med spænding mellem Team Esbjerg og Ikast Håndbold. De to stod lige i det første kvarter, og herefter sad esbjergenserne på alt. Forsvaret fik lukket af, og offensiven ramte alt, og derfor blev det til en storsejr på hele 37-24.

Sejren kom efter en kamp i Silkeborg, hvor Team Esbjerg kun ramte én halvleg, og det ville ikke være nok mod Ikast. Derfor var det vigtigt at begynde kampen godt, og det gjorde hjemmeholdet.

Hurtigt fik de sat sig på opgøret, og de gjorde det klart fra start, at det var dem, som skulle være spilstyrende. Gang på gang fik de tacklet igennem og tvunget gæsterne ud i dårlige positioner i deres angreb, og det var nok til at holde Ikast på kun ni mål i de første 30 minutter.

I den anden ende havde offensiven en sprudlende dag. Langskytterne i Kristine Breistøl og Mette Tranborg var flyvende fra distancen, og de endte også med at score henholdsvis 10 og syv mål. Mange af dem kom mod slutningen af første halvleg, hvor Team Esbjerg-forsvaret virkelig holdt Ikast fra mange chancer. Kun tre midtjyske scoringer blev det til i de det sidste kvarter, mens den esbjergensiske offensiv stod for 11.

Føringen på 20-9 var lidt med til at knække kampen. Ikast prøvede i anden halvleg, men værterne slap ikke gassen. De fortsatte med at levere i begge ende af banen, og derfor var der ingen tvivl om kampens udfald. Team Esbjerg var for stærke på en dag, hvor meget gik deres vej.

– Vi fik lige defineret, hvad der manglede i Silkeborg, og så skruede vi på i dag, og det var sgu flot. Det var virkelig flot. En flot reaktion, og om det så var i trods eller ej, betød ikke noget. Jeg tror bare, at vi vidste, hvad der skulle til for at vinde i dag, sagde en begejstret cheftræner, Jesper Jensen.

Han var samtidig godt klar over, at en sejr på 13 mål over Ikast Håndbold ikke viste det reelle styrkeforhold mellem de to klubber. Team Esbjerg havde bare én af de der dage.

– Vi har gennem de sidste mange måneder kigget på de små detaljer, og mange af dem sad bare i skabet i dag. Vi snakkede om inden, at kollektivet skulle stå, hvilket det gjorde, og så var det individualisterne, der skulle shine, og det gjorde de alle. Også dem, der ikke var så åbenlyse, sagde cheftræneren.

Der var dog en lille skår i glæden. I første halvleg trådte Michala Møller forkert ned og gik i gulvet med store smerter. I øjeblikket er det for tidligt at sige, hvad der præcist er sket, men hun er taget til scanning, og klubben afventer situationen.

Næste kamp for Team Esbjerg venter lidt ude i fremtiden. Den 8. marts tager holdet til Smilets By, hvor Aarhus United tager mod. Pausen skyldes at diverse landshold mødes. Kampen i Aarhus går i gang klokken 19.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ikast Håndbold 37-24 (20-9)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 10, Mette Tranborg 7, Henny Reistad 7, Vilde Mortensen Ingstad 4, Nora Mørk 2, Kathrine Heindahl 2, Beyza Türkoglu 2, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Ikast Håndbold: Ingvild Bakkerud 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Ikast Håndbold: 1

2683 tilskuere i Blue Water Dokken.