Tæt på verdensklasse var ikke nok for Team Esbjerg

11/02 - 2023

I hvad der muligvis var en af de bedste kampe i denne sæson i EHF Champions League, trak Györ det længste strå, da de vandt med et enkelt mål over Team Esbjerg. Opgøret bød på fantastisk håndbold fra begge hold, og at det blev til en ungarsk sejr var nærmest ubærligt.

For Team Esbjerg kæmpede bravt gennem hele opgøret. Den største føring på noget tidspunkt var på tre mål til hjemmeholdet, men på trods af det blev der aldrig givet op hos danskerne. De kæmpede sig tilbage trods de mange udfordringer, som de oplevede i de første 30 minutter.

De to hold fulgte hinanden i de første 20 minutter, inden Györ begyndte at få et lidt større overtag. Det var også her, at tremålsføringen kom. Hen mod slutningen fik Team Esbjerg vist stor gejst, da Nora Mørk fik scoret to mål i træk til pauseresultatet. Det sidste mål på et fremragende vip fra Henny Reistad i sidste sekund.

Efter pausen var esbjergenserne igen tvunget til at finde den store vilje frem. Györ kom med en masse tempo, og de fik skabt en ny føring på to mål. Men offensiven var begyndte at finde gode takter.

Kristine Breistøl fik indstillet sigtekortet, og Nora Mørks sammenspil med Vilde Mortensen Ingstad førte til mange straffekast, som alle blev eksekverede. Samtidig kom der også flere defensive stop, som endte med at give Team Esbjerg en føring 22-24.

Men desværre kom der også enkelte tvivlsomme dommerkendelser, som, blandet med de få fejl, som holdet lavede, endte med at koste.

Med et minut igen fik Györ igen føringen, hvilket tvang Team Esbjerg til at score to mål, for at tage andenpladsen. Desværre blev det til en fejlaflevering, og i det næste angreb, hvor danskerne tillod hjemmeholdet en afslutning, scorede ungarerne det afgørende mål. Derfor betød det ikke meget, at Kathrine Heindahl fik reduceret med få sekunder igen.

– Det var en af sæsonens bedste præstationer, og så spillede Györ muligvis også en af deres bedste kampe i denne sæson, men vi fandt ud af, hvor vores overligger er. Men der skal bare noget ekstraordinært til at vinde hernede, sagde en ærgerlig men også stolt cheftræner, Jesper Jensen.

For holdet viste spil op det absolutte topniveau, og selvom de stadig tabte, så var der stadig mange fornemme ting at tage med.

– Vi kom herned for at vinde, men også for at se, hvor langt vores spil rakte mod de bedste. Vi lykkedes ikke med at vinde, men vi spillede op med de bedste, og det viser, at vi er ved at være der, hvor vi skal være, sagde cheftræneren.

Der skulle en sejr til at tage andenpladsen og den direkte plads i kvartfinalen. Derfor må Team Esbjerg nøjes med en tredjeplads, men det er ikke en katastrofe.

– Vejen til Final4 bliver mere snørklet. Vi skal sandsynligvis møde Bietigheim, og det vil blive en supersvær opgave. Men ud fra denne præstation er det også en udfordringer, som vi kan håndtere, og så har vi en fornuftig chance for at gå videre. Samtidig er det også Metz og Györ, som ender på første- og andenpladsen. Det er to hold, som også var med i Final4 sidste år, påpeger Jesper Jensen.

Turen går nu hjem til Danmark. Der bliver dog lidt tid til at komme sig efter nederlaget. Næste kamp er først tirsdag den 21. februar, hvor Team Esbjerg skal møde Silkeborg-Voel KFUM i Kvindeligaen.

Kampen i tal:

Györi Audi ETO KC – Team Esbjerg 29-28 (12-11)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 12, Nora Mørk 5, Kristine Breistøl 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Marit Røsberg Jacobsen 2, Kaja Kamp 1, Kathrine Heindahl 1, Mette Tranborg 1.

Topscorer Györi Audi ETO KC: Ana Gros 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 5

Györi Audi ETO KC: 5

I Audi Arena Györ.