Kampklar Team Esbjerg-trup glæder sig til topkamp

10/02 - 2023

Opgør som disse er en af de største glæder ved at spille håndbold. At tage til Ungarn og møde en af de største klubber i nyere tid, at have flere tusinde tilskuere mod sig og at spille om en direkte plads i kvartfinalen i EHF Champions League. Hvad mere kan man forlange? Derfor er det også en Team Esbjerg-trup, der glæder sig helt vildt til at komme til Györ for at spille det sidste opgør i gruppespillet, for det er også en trup, der tager afsted med en tro på, at de kan vinde.

Med alt dette in mente, så er præmissen også klar for danskerne: Vind. Det er to point, som skal til, hvis holdet skal springe 1/8-finalen over og gå direkte videre til kvartfinalen. Med uafgjort eller nederlag bliver det til en tredjeplads, selv hvis man ender á point med Rapid Bucuresti. Rumænerne er dårligere indbyrdes, og derfor tager Team Esbjerg også til Ungarn med alt at vinde.

– Det bliver en vild kamp. En sindssyg kamp på alle mulige måder. Vi spiller om at blive to’er i puljen, som er en af de vigtigste placeringer, da man kan springe ottendedelsfinalen over. Vi skal spille på en af de sværeste udebaner i håndbold. Der er udsolgt, der er verdensstjerner og det er et hold, der er vant til at nå langt. Det er et af de hold, der altid er favoritter i turneringen. Det er bare… fed lir! siger en Jesper Jensen, der nærmest bobler af spænding og glæde over udsigten til at stå i den ungarske kulisse.

Stjerneparaden af spillere i Györ vil ende med at fylde for meget til denne optakt, men når andet valgene også er blandt verdenseliten på deres position, så fortæller det lidt om, at meget skal gå Team Esbjergs vej, hvis det skal blive en til en sejr.

– Vi skal spille godt. Vi skal spille rigtig godt. Det er der ingen tvivl om. Der kommer også tryk på i hallen. Vi er også afhængige af de udefrakommende ting, som hvordan reagerer dommeren i den kulisse, og hvordan reagerer vi, men jeg synes, at vi har spillerne og spillet til at udfordre. Så er det ikke altid, man selv er herre over tingene, når man er på sådan en udebane og modstanderen er så dygtig. Men jeg synes, at vi har potentialet til at lave en stor kamp, siger cheftræneren.

Men det er en trup med selvtillid. De seneste kampe har vist, at holdet er begyndt at finde de takter frem, som bar dem frem til Final4 i turneringen i fjor. Den famøse rytme har holdet så småt fundet, og den har en enorm betydning.

Ringkøbing-kampen var præget af, at flere af spillerne var syge. Forhåbentlig er sygdommen helt ude af kroppen, for der er brug for alle spillerne, hvis Team Esbjerg for andet år i træk skal spille sig direkte i kvartfinalen i EHF Champion League Women.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Györ Audi ETO KC lørdag den 11. februar kl. 18.00 i Audi Arena Györ:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling.
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.