Sejr i Ringkøbing trods decimeret trup

08/02 - 2023

Sygdom gjorde, at flere spillere ikke var med i bussen til Ringkøbing, hvor opgøret i Kvindeligaen mod Ringkøbing Håndbold fandt sted. Alligevel blev det til en syvmålssejr for Team Esbjerg i en kamp, det var langt tættere, end hvad slutcifrene indikerede.

Team Esbjerg kom ganske godt fra land i opgøret. De fik skabt en føring, som med tiden blev udbygget uden de store problemer.

Ved 10-4 så det ud til, at det kunne gå hen at blive en ny storsejr, men hjemmeholde ville det anderledes. De begyndte at spille syv mod seks i angrebet, og det fik de stor succes med. De fik scoret fire mål i træk, og der begyndte at komme en tro på, at Ringkøbing kunne levere noget.

Føring forblev lav hen mod slutningen af de første 30 minutter, men med to mål af dagens topscorer Henny Reistad endte føringen alligevel med at være på fem.

Den fik hjemmeholdet hurtigt lukket i anden halvleg. De kom ud med en masse fart, og især deres defensiv skabte store udfordringer for Team Esbjerg. Det førte til flere kontraer, som de fik omsat, og inden nogen fik set sig om, var de kommet op på 20-21.

Gæsterne gik dog ikke i panik, og de fandt tempoet frem igen. Forsvaret blev stabiliseret, og offensivens kvaler blev der fundet en løsning på. Derfor blev en ny føring skabt, og den blev stille og roligt udbygget, som kampen skred frem. Hjemmeholdet prøvede ihærdigt at finde et comeback, men det blev aldrig forløst. Derfor blev det til en esbjergensisk sejr på syv mål.

– Vi havde stadig en masse kvalitet at byde ind med. Så kan man sige, at ja, vi manglede Marit (Røsberg Jacobsen, red.), Anne (Tolstrup Petersen, red.) og Vilde (Mortensen Ingstad, red.), og det var meget kvalitet, som vi ikke havde med der. De gode procenter på højrefløj endte med at blive lave der, men dem fik Mette Tranborg løst i anden halvleg. Men generelt lavede vi 35 mål og tvang Ringkøbing til at spille syv mod seks stort set hele kampen, og det syntes jeg var fint, sagde cheftræner Jesper Jensen, der erkendte, at kampen på lørdag havde sneget sig ind.

– Der var nogle perioder, hvor vi faldt lidt, men vi skal huske på, at det er en stor kamp på lørdag, og vi vil gerne toppræstere på lørdag. Det lå lidt i baghovedet på spillerne, men også på mig. Jeg skulle passe på, at Kaja Kamp og Kathrine Heindahl ikke gik helt i bund og at andre heller ikke gjorde det, selvom de spillede godt.

Og den famøse kamp på lørdag bliver en af de store. Team Esbjerg rejser til Ungarn for at møde storholdet Györ. Der er tale om en direkte duel om andenpladsen og den direkte plads i EHF Champions Leagues kvartfinal. Team Esbjerg skal vinde, mens Györ kan nøjes med en uafgjort. Uanset så er danskerne sikret en tredjeplads, da de er bedre indbyrdes mod Rapid Bucuresti. Derfor tager de turen derned med alt at vinde.

Kampen i tal:

Ringkøbing Håndbold – Team Esbjerg 28-35 (12-17)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Kristine Briestøl 7, Nora Mørk 4, Kathrine Heindahl 4, Mette Tranborg 4, Kaja Kamp 3, Michala Møller 3, Beyza Türkoglu 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer Ringkøbing Håndbold: Sofie Brems Østergaard 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Ringkøbing Håndbold: 2

262 tilskuere i Green Sports Arena.