Opgøret mod Ringkøbing bliver kampen før kampen

07/02 - 2023

Ude i horisonten i den kommende weekend venter sæsonens hidtil største opgør, når Team Esbjerg tager til Györ i EHF Champions League Women. Men inden da venter et opgør i Kvindeligaen mod Ringkøbing Håndbold, hvor det er lige så vigtigt, at holdet tager de to point. Derfor gælder det for holdet om at fortsætte den rytme, som holdet er inde i, da den vil kunne bære holdet frem til sejren.

For der kan ikke herske tvivl om, at Ringkøbing Håndbold bliver et farligt hold, hvis ikke Team Esbjerg tager turen mod fjorden med fokus rettet på de to point. Onsdagens modstander tabte godt nok det seneste opgør mellem de to mandskaber, men de kommer med en frisk sejr over Ajax København.

Samtidig gælder det for Team Esbjerg om ikke at kigge for langt frem. De to point skal først i hus, inden pilen peger mod Ungarn, og det er holdet klar over.

– Det er lidt kampen for kampen. Turen til Györ er ved at blive planlagt, og normalt kigger vi kun en kamp frem ad gangen, men kampen i Champions League fylder meget. I første omgang skal vi gøre vores arbejde færdigt og tage de to point. Vi skal bevare den rytme, som vi er inde i, og det har vi en god mulighed for, da vi er godt kørende i øjeblikket, siger cheftræner Jesper Jensen.

Tallene bakker cheftræneren op. Ni sejre i træk er status, og det er den bedste stime, som holdet har været inde i i denne sæson. Samtidig har sejrene også været overbevisende, og derfor er der også en god tro på, at Team Esbjerg tager hjem fra Ringkøbing med to point.

– Der er mange ting, som taler for en sejr. Jeg vil ikke sige, at jeg er rolig inden kampen, for det er sjældent nemt at tage til Ringkøbing og vinde. Men vi spiller godt for tiden, og vi har mange ting at byde ind med både kollektivt og individuelt, siger Jesper Jensen.

Onsdagens hjemmehold har også et hold og i særdeleshed individualister, som kan true alle mandskaber i Kvindeligaen. Men det bliver især deres defensiv, som Team Esbjerg-spillerne skal lirke op, hvis stimen skal udbygges til 10.

– De har et rigtig godt forsvar, som er fysisk stærkt. Det er deres klare styrke, men de har også flere bagspillere, som individuelt kan levere på dagen. Disse kan volde de fleste holde problemer, siger cheftræneren.

Truppen, der tager turen til Ringkøbing, er uden ændringer i forhold til seneste opgør. Alle spillere er klar til at gå efter sejren og fortsætte den fornemme sejrsstime, som holdet er inde i.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Ringkøbing Håndbold onsdag den 8. februar kl. 19.00 i Green Sports Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.