Sejr over Buducnost - direkte kamp om kvartfinalen venter

04/02 - 2023

De første 20 minutter i kampen mellem Team Esbjerg og WHC Buducnost Bemax var umådelig tætte. Opgøret i WHF Champions League Women var dog kun tæt i den del, da hjemmeholdet fortsatte med at vise fremragende takter. Takter, der igen betød endnu en storsejr på 10 mål.

Der var lagt op til en kamp mod et Buducnost-mandskab, der hen over sæsonen havde viste bedre og bedre spil, og i kampens indledning var det også tydeligt, at de kom til Danmark med selvtillid. I de første 20 minutter fulgte de to hold hinanden, men tegningerne fra Team Esbjerg var bedre.

For selvom måltavlen viste 8-8, så skulle gæsterne kæmpe meget mere for deres mål. Ofte havde dommerne armen oppe, og derfor var det små justeringer, der skulle til, for at lukke helt af. Og efter 20 minutter blev der skruet på de rigtige knapper.

Udeholdet virkede rådvilde, da Team Esbjerg for alvor tog fat i forsvaret. Fysikken kunne montenegrinerne ikke finde et svar på. Hjemmeholdet fik lukket af i første halvlegs sidste otte minutter, og de gik til pause med en føring på seks mål.

Kampbilledet var det samme efter pausen. Det danske forsvar tacklede i gennem, og blandet med redninger fra Anna Kristensen førte til, at føringen kun blev større. 10 minutter inde i anden halvleg kunne de næsten 2400 tilskuere i Blue Water Dokken se op på tavlen og konstatere, at føringen var på 10 mål. Team Esbjerg holdt tempoet oppe gennem alle 60 minutter, og derfor blev det også til en sejr på 30-20.

– Jeg var overrasket over, at det lykkedes os at slå stort et hul, men at det skulle blive så svært for os at slå hullet, kom ikke bag på mig. I starte så man også, at de har nogle spillere, som kan drille, de har nogle målvogtere, der kan tage fra, og de har et forsvar, som er godt. Men med det rytme, som vi har nu, så er det sådan, at vi klør på i 20 minutter, og så ændrer vi nogle småting. Det gjorde vi i dag, og så kunne de ikke være med, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Sejren betyder, at Team Esbjerg stadig selv kan afgøre, om de skal spille ottendedelsfinale eller om de rykker direkte i kvartfinalen. En sejr i sidste kamp over Györ betyder, at andenpladsen vil være dansk. Men de tager også til Ungarn uden noget at tabe. Metz vandt over Rapid Bucuresti, og det betyder, at tredjepladsen er sikret.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – WHC Buducnost Bemax 30-20 (15-9)

Målscorere Team Esbjerg: Beyza Türkoglu 5, Henny Reistad 5, Kristine Briestøl 4, Marit Røsberg Jacobsen 3, Kaja Kamp 2, Michala Møller 2, Kathrine Heindahl 2, Mette Tranborg 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Nora Mørk 1, Anne Tolstrup 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer WHC Buducnost Bemax: Milena Raicevic 5.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

WHC Buducnost Bemax: 4

2392 tilskuere i Blue Water Dokken.