Formidabelt forsvar grundlagde storsejr over Skanderborg

01/02 - 2023

Temaet de seneste par kampe har været at beholde den rytme, som holdet har været inde i. Og den fortsatte onsdag aften, da Team Esbjerg vandt over Skanderborg Håndbold i Kvindeligaen. Sejren kom i stand på en første halvleg, hvor forsvaret i samarbejde med Anna Kristensen lukkede ned for gæsterne.

Og der blev lukket totalt ned. Gæsterne viste ellers fra kampens start, at der er kvalitet i holdet. De fulgte efter Team Esbjerg i de første 10 minutter, hvor de kun var bagud med 7-5, men så trådte hjemmeholdets defensiv ind i kampen.

Fysikken var en helt anden, og der blev tacklet i gennem i alle nærkampe. Det virkede til, at Skanderborg ikke kunne finde fodfæste, og når de endelig kom i gennem, så stod Anna Kristensen i vejen. Målvogteren sluttede første halvleg med en redningsprocent på 74, og de resterende 20 minutter af første halvleg, fik gæsterne ikke scoret. Team Esbjerg fik i stedet banket 11 mål i kassen i samme periode, og derfor endte første halvleg med en stor føring.

– Vi havde stor kynisme i den periode, og det var det, vi gerne ville. Forsvaret og Anna fandt et godt samspil, hvor de gav de skud væk, som hun gerne ville have, og det samspil var rigtig, rigtig godt, sagde cheftræner Jesper Jensen.

I anden halvleg kom gæsterne ud med en større gejst. Samtidig faldt kadencen lidt hos hjemmeholdet, og det gav Skanderborg flere muligheder. Det gav også Amalie Milling lidt sværere betingelser, men alligevel stod hun en fremragende kamp.

Gæsterne fik hentet lidt af forspringet, men det var ikke nok til, at føringen kunne komme i fare. Alligevel var det vigtigt at slutte godt af, og det lykkedes heldigvis. For hen mod slutningen fandt holdet det høje tempo frem igen, som skabte den store føring til at begynde med, og derfor blev sejren også på 34-20.

– Der blev udskiftet lidt, og i og med at Mette Tranborg ikke var med, og at vi spillede med tre højrehåndede i bagkæden, var det med til at skabe en anden rytme. Vi tog også lidt mere hensyn til kampminutterne, end hvad der var den præcise opstilling på det tidspunkt, så det var forståeligt nok, at det skete. Men jeg må også rose dem for, at de fandt ind i rytmen igen i slutningen, sagde cheftræneren.

Sejren var Team Esbjergs syvende i træk, hvoraf fem af dem har været på ni mål eller mere. Det er usandsynligt, at lignende kommer til at ske på lørdag, hvor Buducnost gæster Blue Water Dokken i EHF Champions League Women. Danskerne er pisket til sejr, hvis top to skal forblive en mulighed, men det er en montenegrinsk hold, der er blevet bedre som sæsonen er skredet frem.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Skanderborg Håndbold 34-20 (18-5)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 6, Kathrine Heindahl 5, Michala Møller 3, Nora Mørk 3, Kristine Breistøl 3, Beyza Türkoglu 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Kaja Kamp 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Julie Bøe Jacobsen 2.

Topscorere Skanderborg Håndbold: Stine Opstrup Kristensen og Steinunn Hansdottir 4.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Skanderborg Håndbold: 1

1732 tilskuere i Blue Water Dokken.