Team Esbjerg udnyttede mange københavnske fejl

28/01 - 2023

Busturen hjem til Esbjerg endte med at blive lidt sjovere, da Team Esbjerg vandt over København Håndbold med 21-31. Sejren kom i land på en kynisk indsats, hvor gæsterne var skarpe til at udnytte de mange tekniske fejl, som hjemmeholdet begik.

Udeholdet lagde godt ud fra kampens indledning. De tre første scoringer kom fra esbjergensiske hænder, men med tiden fik hjemmeholdets målvogter også stemplet ind. Flere gange kom hun i vejen, hvilket var en skam, for chancerne, som Team Esbjerg kom frem til, var mange og store.

Derfor kom København tilbage i kampen, og de to hold gik hånd i hånd om gennem de første 20 minutter af første halvleg, indtil værterne ramte en mur. Gæsternes defensiv stod solidt, og det førte til flere tekniske fejl fra hjemmeholdet, der førte til fire mål i træk fra Nora Mørk. Føringen lød nu på fem mål, og den holdt også frem til pausen, hvor de to hold gik ind i omklædningsrummene med 9-14 til Team Esbjerg.

Efter pausen fik gæsterne lukket kampen. Endda meget tidligt. For hjemmeholde blev ved med at lave fejl, og denne gang fik Københavns målvogter ikke fat i dem, og derfor blev føringen meget hurtig stor.

Syv minutter inde var føringen på 10 mål, og derfor var kampen knækket. Udskiftningerne kom, men det ændrede ikke det store på stabiliteten. Udsvingene, som har været temaet hen over sæsonen, var igen væk.

Det endte med, at Team Esbjerg fik kørt sejren hjem mod et København-mandskab, der ikke var på vanligt niveau, men disse kampe skal også vindes, og her viste Jesper Jensens tropper stor koldblodighed.

– Jeg stod med en god følelse efter kampen. En af de bedste fornemmelser, som jeg har haft i denne sæson. Forsvaret stod solidt, og i angrebsspillet fik vi sat hinandens kompetencer i spil. Og så havde vi også en kamp, hvor niveauet ikke gik op og ned hele tiden, sagde en meget tilfreds cheftræner efter opgøret.

– Spillerne var fokuseret i dag, og vi leverede på et højt niveau gennem hele kampen. Så var der måske lidt med nogle brændte chancer i angrebet, men det var flot i dag, afslutter Jesper Jensen.

På onsdag skal holdet i kamp igen. Denne gang på hjemmebanen i Blue Water Dokken, hvor Skanderborg Håndbold kommer forbi. kampen går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 21-31 (9-14)

Målscorere Team Esbjerg: Vilde Mortensen Ingstad 7, Nora Mørk 5, Henny Reistad 5, Michala Møller 4, Kristine Breistøl 4, Kaja Kamp 2, Anne Tolstrup 2, Julie Bøe Jacobsen 2.

Topscorer København Håndbold: Stine Jørgensen 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

København Håndbold: 2

I Frederiksberg-Hallen.