Privilegerede Team Esbjerg forventer anderledes opgør i København

27/01 - 2023

Modstanderen på lørdag kommer til at give Team Esbjerg andre udfordringer, end hvad de har stået over for i de seneste kampe. København Håndbold er modstanderen i opgøret i Kvindeligaen, og de kommer med stor fight og en masse intensitet, som kan blive svær at matche.

Men det er også et Team Esbjerg-mandskab, der tager den lange tur til hovedstaden med en masse selvtillid. Kampen mod Viborg HK i midtugen var et bevis på, at de kunne ramme en hel kamp på et konstant, højt niveau.

Og netop dét skal esbjergenserne igen ramme, hvis de skal hente to point med hjem. Samtidig er cheftræner Jesper Jensen også klar over, at hvis holdet lykkes med det, så vil det blive en sejr, som holdet kan juble over i busturen hjem, og det er en gunstig position at være i.

– Vi er privilegerede idet, at vi ved, at hvis vi spiller godt, så er vi svære at slå. Vi skal ramme tæt på topniveaet, og det gør man sjældent over en hel kamp, men med den rytme, vi nu er inde i, er vi svære at vinde over. Vi skal fortsætte med at være effektive og ikke give noget væk, siger Jesper Jensen.

Holdet skal derfor fortsætte de takter, som de fandt mod Viborg, men opgøret i Frederiksberg-Hallen bliver anderledes. Det er et tændt København Håndbold, som tager mod Team Esbjerg. Der er altid et hold, som ånder toppen af Kvindeligaen i nakken, og denne sæson er ingen undtagelse. Af den grund forventer Jesper Jensen også, at opgøret bliver meget anderledes i forhold til kampen i onsdags.

– Det bliver vigtigt at holde takten. Viborg var ramt ved ikke at have deres førstemålvogter med. Mod København bliver det noget helt andet. De kommer med stor fight og en masse intensitet, siger cheftræneren.

Seneste opgør mellem de to mandskaber var tilbage i slutningen af december. Her blev det til en sejr på fem mål, som sendte Team Esbjerg i Santander Cup Final4. De mødte også tidligere hinanden tilbage i efteråret, hvor det også blev til en esbjergensisk sejr. Derfor har udeholdet teten, men om det kan blive en fordel, er svært at sige.

– De ved, at de skal gøre noget nyt, og det er de også gode til. De er villige til at tage chancer, og det kommer de også til i denne kamp. Men hvis vores indstilling ikke bliver for nonchalant, så har vi noget, der virker mod dem. Og så er det også en af de kampe, hvor man bliver meget glad, hvis man har to point med hjem, siger Jesper Jensen.

Bussen over Storebælt kommer til at være fyldt. Alle spillere står til rådighed for cheftræneren i jagten på de to point.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod København Håndbold lørdag den 28. januar kl. 16.10 i Frederiksberg-Hallen:

Målvogtere: Anna Kristensen, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.