Team Esbjerg storsejrer over Viborg HK uden udsving

25/01 - 2023

Cheftræner Jesper Jensen ville ikke kalde sejren på 42-28 over Viborg HK for perfekt, for den perfekte kamp findes ikke, men det var på grænsen til det. For holdet spillede fuldt ud og havde ikke de udsving, som har været symptomatiske for sæsonen. Derfor endte det også med en 14-målssejr i Kvindeliga-opgøret.

Holdet har gennem sæsonen arbejdet på at finde en stabilitet gennem en hel kamp, og i dag lykkedes det. Fra starten så holdet skarp ud, og offensiven havde ikke de store problemer med at komme frem til fine chancer.

Hen mod halvvejen i første halvleg fandt defensiven også takterne, og dermed blev en føring skabt. En føring, der aldrig var tæt på at blive sat over styr. Faktisk blev den kun udbygget, som opgøret skred frem.

Ved pausen stod der 21-15, og det var et fair resultat, da Viborg HK stadig kom med en masse kvalitet. Det lykkedes dem flere gange at overliste deres tidligere medspiller Anna Kristensen, der fik sin debut i Blue Water Dokken.

I indledningen af anden halvleg fik Team Esbjerg sat en tyk streg under deres præstation denne aften. De første fire mål var røde, og det fik gæsterne til at tage en timeout. Det gave pote for en stund, for hjemmeholdet slap ikke gassen på noget tidspunkt.

Alle spillere leverede, og alle udespillere kom også på tavlen. Og selvom kampen var knækket over, gav spillerne aldrig slip. Derfor var det også en cheftræner, der var fuld af lovord til spillerne efter sejren på 42-28.

– Jeg har lige rost spillerne for at blive ved med at holde på. Fra pausen fik vi trukket et roligt træk frem undervejs. Og så var det svært at vurdere, om det var Viborg, der spillede under vanligt niveau, eller om det var os, der spillede godt. Men alt i alt var vi tilfredse med, hvad vi leverede. Det var også relativt koncentreret. Også med de indhop, der kom fra bænken, og det giver et løft fremadrettet, for det er det, som vi skal kunne, sagde Jesper Jensen efter kampen og fortsatte:

– Overordnet set var der ikke en finger at sætte på præstationen, men den perfekte kamp findes ikke, og man kan altid lede efter ting. Men det er ikke sådan en kamp, som vi skal tærske igennem efter små fejl. De drysser sig hen over en kamp, og det gjorde de også i dag.

Kampen var – som tidligere omtalt – også hjemmebanedebut for Anna Kristensen. Den tidligere Viborg-spiller havde en solid kamp. Hun havde flere fornemme redninger, som var med til at begejstre tilskuerne i Blue Water Dokken

– Det var en speciel kamp med mange følelser i. Men når man først kom i gang, så var det bare håndbold, men der var nogle ekstra tanker i hovedet, erkendte Anna Kristensen.

På lørdag kan den nye målvogter komme i kamp igen. Her er det mod København Håndbold, som er Amalie Millings forhenværende klub. Den kamp går i gang klokken 16.10 i Frederiksberg-Hallen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Viborg HK 42-28 (21-15)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Mette Tranborg 7, Kaja Kamp 5, Julie Bøe Jacobsen 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Nora Mørk 3, Kristine Breistøl 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Beyza Türkoglu 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Kathrine Heindahl 1.

Topscorer Viborg HK: Matilde Rivas-Toft 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Viborg HK: 2

1574 tilskuere i Blue Water Dokken.