Koldblodige takter skal fortsætte mod Viborg HK

24/01 - 2023

Hen over de seneste kampe har Team Esbjerg udvist en større koldblodighed, når chancen for at lukke kampen bød sig. Denne kynisme vil cheftræner Jesper Jensen gerne se igen, når Viborg HK gæster Blue Water Dokken i næste runde i Kvindeligaen.

Hjemmeholdet kommer med fire sejre i træk, hvor flere af dem har været i overbevisende stil. Især de seneste to kampe i EHF Champions League Women har Team Esbjerg bevist, at topniveauet er noget af det højeste i Europa.

Det er dette høje niveau, som skal være med til at bære holdet frem mod de afgørende kampe i slutningen af foråret, og tegningerne til det er Jesper Jensen så småt ved at se.

– Jeg håber på at se mere af det, som vi har vist på det seneste. Vi ved, hvad der skal til, og vi er blevet mere kyniske og tager chancerne, når de byder sig. Vores effektivitet er blevet højere, når vi får mulighederne, og det har vi udnyttet i de seneste kampe, siger Jesper Jensen.

Denne kynisme er der også brug for mod Viborg HK. Gennem flere år har deres identitet været bygget op om deres fart og kontraspil. Det bliver Team Esbjergs vigtigste opgave at lukke denne fart ned, og der er flere måder at gøre det på.

– Den ene er at behandle bolden ordentligt selv, og ikke bare kaste den ind i hænderne på dem. Den anden er at investere i sit returløb og se, om man kan udligne den fart, som de kommer med, siger cheftræneren.

Seneste opgør mellem de to mandskaber endte i en storsejr til Team Esbjerg på udebane. Det kan man dog ikke forvente igen, selvom der bliver spillet i Blue Water Dokken og klubben fra domkirkebyen har mistet mange profiler.

Der skal stadig en god og koncentreret præstation til at slå de grønblusede og tage de to point, som skal til for at holde fast i toppen af Kvindeligaen.

– Der skal godt spil til for at hente de to point. Sådan gælder det mod alle hold. Det skal vi forsøge at gøre igen og samtidig finde de nuancer i spillet, så vi bliver bedre. Vi skal ramme vores niveau, så vi kan fortsætte den rytme, som vi er inde i, siger Jesper Jensen.

Rytmen i truppen er hvert fald til stede. Enkelte spillere har småskader, som driller dem lidt, og deres tilstand vil blive fulgt nøje op til kampen, men sæsonen er lang, og der tages ingen chancer med dem. De er dog med i truppen op til kampen mod Viborg HK, hvor to point igen skal på kontoen for Team Esbjerg.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Viborg HK onsdag den 25. januar kl. 19.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.