Team Esbjerg knækkede Storhamar inden pausen

22/01 - 2023

Team Esbjerg ramte en dag, hvor alt fungerede. Forsvaret gav målvogterne gode betingelser, og angrebet kom ofte frem til store chancer. Derfor blev det også en komfortabel sejr til danskerne over Storhamar i EHF Champion League Women på hele ni mål.

Det så dog længe ud til, at det skulle blive en tæt kamp mellem de to mandskaber. Storhamar holdt fast i kampens indledning, og de to hold fulgte hinanden i de første 20 minutter. Ved stillingen 10-11 begyndte værterne dog at lave flere fejl.

Disse kom til at koste dyrt for dem. Gang på gang var Team Esbjerg kyniske i situationen, og de blev ved med at straffe nordmændene i deres dårlige periode. Hen mod pausen var føringen også udbygget stort, og i de sidste 10 minutter vandt danskerne perioden med 1-8. Derfor var føringen på 11-19, da de to hold gik til pause.

Føringen betød, at Team Esbjerg havde fundet en ro i spillet, og det blev også til flere udskiftninger. Anna Kristensen kom også på mål til debut, og hun spillede en glimrende kamp. Alligevel holdt danskerne et højt niveau, som gjorde, at hjemmeholdet ikke kom i nærheden af at true den store føringen.

Faktisk lykkedes det gæsterne at øge den. Hen mod slutningen af kampen var de oppe på en 12-målsføring, men Storhamar fik hentet lidt mod slutningen, og det endte med en sejr på 25-34.

– Efter de første 20 minutter fik vi justeret lidt i forsvaret, hvor vi blev mere kontante i vores 5-1. Herefter fik vi lukket kampen i de sidste 10 minutter af første halvleg. Jeg ved ikke, om det var fordi, de løb tør for kræfter. Men indsatsen i dag var fin, sagde en yderst tilfreds cheftræner, Jesper Jensen.

Kampen var også debuten for Anna Kristensen i den røde Team Esbjerg-trøje, og hun kom ind og lukkede ganske fint af for nordmændene. Jesper Jensen var også svært tilfreds med debutanten.

– Det var en rigtig flot debut. Hende og Amalie Milling havde rigtig fine præstationer. Der gik lige fem minutter før hun tog sin første redning, men herefter kom hun også i gang, sagde Jesper Jensen.

Sejren betyder, at Team Esbjerg stadig er med inde i kampen om en adgangsbillet til kvartfinalen. Men selvom Metz slog Györ tidligere denne weekend, er status stadig det samme. Der skal sejre til i de to sidste runder.

I første omgang skal holdet hjem og gøre sig klar til på onsdag. Her venter en anden svær modstander, hvor Viborg HK kommer til Blue Water Dokken. Kampen går i gang klokken 19.30.

Kampen i tal:

Storhamar Handball Elite – Team Esbjerg 25-34 (11-19)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Mette Tranborg 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Nora Mørk 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Beyza Türkoglu 3, Michala Møller 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Kathrine Heindahl 1, Kristine Breistøl 1.

Topscorere: Storhamar Handball Elite: Marie Johansson og Anniken Obaidli 5

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Storhamar Handball Elite: 2

I Boligpartner Arena, Hamar.