- Vi skal have to point, den er ikke så meget længere

21/01 - 2023

Tilgangen til de resterende kampe i EHF Champions League Women er ret klar: Der skal sejre på bordet. Første kamp for Team Esbjerg er på søndag, hvor de tager til Norge for at møde de norske vicemestre, Storhamar, der har vist god form på hjemmebanen i Hamar.

At tage en sejr er naturligvis lettere sagt end gjort. Og at gøre det i Norge mod et Storhamar-mandskab er endnu sværere. De har nemlig vist godt spil på det seneste, selvom tre sejre indtil videre i Champions League gruppespillet ikke umiddelbart vidner om det.

Men hvis Team Esbjerg skal bevare chancen for en direkte billet til kvartfinalen, skal der en sejr til. Holdet ligger to point bag Györ og tre bag Metz, og netop de to skal møde hinanden denne weekend. Derfor vil en sejr åbne alt op inden de to sidste runder.

Derfor er der ikke så meget at rafle om for danskerne, og deres tilgang til kampen bliver naturligvis også, at der skal en sejr med hjem fra nord, siger Jesper Jensen.

– Vores tilgang til opgøret er, at vi skal have to point, og den er ikke så meget længere. Vi skal vinde, alle de kampe vi spiller i øjeblikket og ikke tænke for langt frem, siger en fokuseret cheftræner.

Seneste opgør mellem de to hold endte i en sikker dansk sejr, men det kan man ikke forvente igen. Storhamar har spillet sig op i turneringen, og det er ikke gået ubemærket hen hos Team Esbjergs cheftræner.

– Det kommer til at kræve en koncentreret indsats. De har spillet mange gode kamp, og de har især gjort det godt på hjemmebanen, så det bliver sværere, end da vi var på hjemmebane mod dem. Men hvis vi kopierer den indsats og tager den med til Norge, så kan vi vinde, siger han og fortsætter:

– Storhamar kommer med en masse fart, og når de rammer timingen i deres krydsspil, så bliver de farlige. Men vi er bevidste om, hvad de kommer med.

Team Esbjerg kommer også med noget nyt. Anna Kristensen er nemlig klar til at få debut for holdet. Hvis det bliver til debut, bliver det samtidig også debut for målvogteren i EHF Champions League Women.

– Vi glæder os over, at vi har fået sådan en kapacitet til holdet, og vi skal have hende i spil hen over de næste kampe, siger Jesper Jensen.

Det er også en fuldtallig trup, der tager afsted søndag til Norge i jagten på endnu en sejr.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Storhamar Handball Elite søndag den 22. januar kl. 16.00 i Boligpartner Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen, Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.