Team Esbjerg tager stor skalp i topkamp

15/01 - 2023

Hurtigt stod det klart, at dagen tilhørte Team Esbjerg, da de tog mod Rapid Bucuresti i EHF Champions League Women. Offensiven kørte hen over et rumænske forsvar, der intet kunne stille op. Især ikke overfor Henny Reistad, der scorede 15 mål.

Der kunne ikke herske tvivl om, at der var topkamp i Blue Water Dokken. 2800 tilskuere – som også var sæsonrekord – tog mod de to tophold i en direkte duel om toppladserne i gruppen. Og denne atmosfære var med til at bære især hjemmeholdet frem.

Jævnbyrdigheden mellem de to hold kom til syne i kampens indledning. De fulgtes ad op til 3-3, og der var allerede en følelse af, at denne kunne gå hen at blive tæt. Men det ville Team Esbjerg ikke gå med til.

Offensiven var sprudlende. Anført af Henny Reistad, som gæsterne intet svar havde på, scorede danskerne næsten, når de ville. Efter 16 minutter stod der 12-7 på tavlen, og det fik udeholdet til at tage en timeout. Kadencen faldt lidt herefter, hvilket var naturligt, men føringen holdt stadig halvlegen ud.

Efter pausen fik Team Esbjerg lukket helt op for sluserne. Reistad bombede videre, og fem minutter inde scorede hun sit 11. mål i kampen til 22-14. Føringen kom helt op på 26-15, inden gæsterne tog endnu en timeout.

Her ændrede de forsvarsformation, og det fik de stor succes med. En offensiv 5-1 var med til at lukke mere ned for hjemmeholdet, og langsom fik gæsterne faktisk spillet sig ind i opgøret. Med 10 minutter igen fik de reduceret til 29-24, og det tvang cheftræner til en timeout.

Herefter fandt Team Esbjerg en ro igen, men der var stadig noget på spil, selvom hjemmeholdet ville vinde. Det første opgør endte nemlig med et tomålsnederlag, og skulle det blive til en to målssejr, så ville Rapid Bucuresti nemlig være bedre indbyrdes, da de havde scoret flere udebanemål, og det var tydeligt at se, at det var målet for dem hen mod slutningen af kampen.

Gæsterne kom dog ikke tættere på en fem mål, og det var også afstanden, da haluret lød for sidste gang, og jublen kunne begynde.

– Det var en fed kamp. Jeg syntes, at vi havde et fedt udtryk, og vi var rigtig gode i angrebet, hvor vi blev lidt shaky over, at de gik i 5-1, men vi var foran med 10 på det tidspunkt, og jeg syntes, at vores forsvar stod godt, indtil Rapid Bucuresti begyndte at tage flere chancer. Så alt i alt var det en superflot præstation, sagde Jesper Jensen, der gerne vil påpege kollektivets arbejdsindsats.

– Det er næsten hårdt at fremhæve nogle i dag, for jeg syntes at kollektivet i den grad lagde grund til successen i dag. Det var dog dejligt at se Henny brænde denne kamp af, for hun har også lagt meget ansvar på sig selv inde i sit hoved over, at vi ikke har spillet godt i den seneste periode, eller har haft nogle udfald. Og for første gang i et stykke tid så vi hende have denne mere legende tilgang til spillet.

Den norske skytte kunne også mærke, at den seneste periode med svingende præstationer har ført til, at der har været en indebrændthed, som skulle ud.

– Siden slutrunden har vi ikke vundet de kampe, som vi gerne skulle vinde, og det er lidt ærgerligt. Fremover skal vi til at vinde de kampe, og det begyndte vi med i dag. Det skulle vi nok have sagt lidt før, men man skal starte et sted, sagde en storsmilende Henny Reistad, der ikke selv kunne huske, hvornår hun sidste har scoret 15 mål i en kamp.

Holdet skal nu bygge videre på resultatet, og det er bestemt muligt. Sejren over Rapid Bucuresti og måden, den kom i stand på, giver holdet en fornemmelse og tro på, at ustabiliteten er et overstået kapitel.

– Vi skal ikke tage noget for givet nu og ikke tro, at det bliver for nemt. Vi skal have samme koncentration mod alle modstandere, og så skal vi have fokus på de ting, som gør os gode, sagde Henny Reistad.

Chancen får de igen på onsdag. Her kommer Sønderjyske Håndbold på besøg i Blue Water Dokken til en kamp i Kvindeligaen. Opgøret går i gang klokken 18.30.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Rapid Bucuresti 35-30 (18-13)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 15, Vilde Mortensen Ingstad 4, Nora Mørk 3, Kathrine Heindahl 3, Mette Tranborg 3, Kristine Breistøl 2, Beyza Türkoglu 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Kaja Kamp 1.

Topscorer Rapid Bucuresti: Jennifer Gutiérrez 9.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Rapid Bucuresti: 4

2800 tilskuere i Blue Water Dokken.