Nederlaget fra sæsonåbner skal viskes væk

10/01 - 2023

Ajax København skabte et enormt resultat, da de i sæsonens første kamp i Kvindeligaen vandt over et skadesplaget Team Esbjerg-hold. Siden er der blevet spillet mange kampe, og denne gang tager esbjergenserne til hovedstaden med et friskt mandskab, der er opsat på at få de to point.

For forskellen mellem de to kampe ligger nemlig i, at Team Esbjerg igen er fuldtallige. Hverken Mette Tranborg, Henny Reistad og Kristine Breistøl var med i det første opgør, og det gav Ajax København gode muligheder for at pakke sammen i forsvaret.

Og det gjorde de klogt i, mener cheftræner Jesper Jensen, og derfor blev nederlaget meget smertefuldt, fortæller han.

– Det gjorde ondt at tabe hjemme til Ajax, men præmissen var, at vi ikke havde Henny, Kristine eller Mette med til opgøret. Så vi manglede en masse skudstyrke ude fra, og de spillede klogt, hvilket gav dem de to point. Dem har vi tilbage nu, og det giver os flere muligheder, siger Jesper Jensen.

Siden har københavnerne vist, at holdet besidder kvalitet. Resultaterne fortæller om et hold, der kæmper hårdt, og som man ikke skal lukke ind i kampen. Smalle nederlag til Ikast Håndbold og Odense Håndbold vidner om den kvalitet, som der er i mandskabet. Samtidig peger cheftræneren på, at onsdagens modstander spiller med en stor gejst, som mange hold ofte har svært ved at overgå.

– En kamp mod Ajax er altid svær. Bavnehøj Arena er en lille, intens hal, og holdet kæmper med alt, hvad de har, hvilket vi så i Blue Water Dokken. De har en stor intensitet, og derfor skal de ikke spilles ind i kampen. Der var mange ting i det første opgør, som var rodet for os, men Ajax kæmpede med næb og klør, og de fik de to point, siger cheftræneren.

Turen til København er ofte forbundet med stive led, når bussen ankommer til destinationen. Holdet har efterhånden prøvet det nogle gange, og derfor kommer det næppe til at spille en stor rolle denne ene gang. Men når de mange ture akkumuleres over en hele sæson, er det udmattende.

– Forhåbentlig får det ingen betydning til denne kamp. Vi har en bred trup, som er klar, og som har prøvet det mange gange. Det er naturligvis en faktor, da det er udmattende over tid, når man tager de lange ture på en hverdag og kommer hjem de sene nattetimer. Vi har respekt for det, men det er en opgave, vi har løst før, siger Jesper Jensen.

Holdet er hvert fald helt klar. Cheftræner beretter om et mandskab, der er fit for fight til at påbegynde anden halvdel af ligaen, hvor jagten på førstepladsen går i gang.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Ajax København onsdag den 11. januar kl. 20.15 i Bavnehøj Arena:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.