Niveauet var til stede, men ikke i hele kampen for Team Esbjerg

08/01 - 2023

Team Esbjerg fik spillet sig i gunstig position på den svære udebane mod Metz Handball, men fejlene blev til sidst for mange for danskerne, der hen mod slutningen smed for meget væk til at det kunne blive til vitale point.

Kampens indledning blev lige præcis så tæt, som flere sikkert havde frygtet. Ingen af de to mandskaber kunne skabe et overtag, som vil kunne dele halvlegen over. Det var dog hjemmeholdet, der tog teten fra begyndelsen.

De fik bragt sig foran 4-1, efter lige for mange fejl i offensiven for danskerne, der dog aldrig gik i panik. De holdt hovedet koldt, og langsomt fik de spillet sig ind i opgøret.

Mette Tranborg fik scoret til 4-4, før Metz igen vågnede op og fik scoret to kasser. Dog var Team Esbjerg kommet ind i opgøret, og de to hold begyndte at skifte til at score, indtil 8-7, hvor udeholdet fik sendt tre i træk ind.

Her kunne Team Esbjerg havde taget førerstokken, men offensivt ramte de en periode, hvor der ikke gik deres vej, og i stedet fik franskmændene en føring på 11-10, inden Kathrine Heindahl scorede halvlegens sidste mål til 11-11. Defensiven blev ført an af en velspillende Amalie Milling, der med tre redninger på straffe sluttede de første 30 minutter af med en redningsprocent på 48.

Efter pausen kom Team Esbjerg bedst fra start. De fik skabt sig et overtag, som Metz havde svært ved at indhente. Gang på gang fik danskerne bragt sig foran, men det var kun med et enkelt hver gang. Vilde Mortensen Ingstad fik skabt en tomålsføring til 15-17, men franskmændene fik svaret tilbage.

Alligevel var det hele tiden med danskerne i teten. Michala Møller fik skabt en ny føring med et lille kvarter igen, og det så ud til, at Metz havde svært ved at følge med, og at kampen kunne tippede mere og mere over til danskernes fordel. Derfor tog hjemmeholdet også en timeout.

I den valgte cheftræner Jesper Jensen at gå over i et syv mod seks-spil i offensiven, og den blev fatal. Fejlene var for mange, og det kostede for nemme mål, og det var med til at vække hallen op. Så meget, at momentumet nu var deres.

– Vi havde svært ved at score mål i den periode. Jeg synes, at vi normalt plejer at være gode til at spille mod syv mod seks, og det gjorde vi også i Odense. I dag lykkedes det ikke, men langt hen ad vejen syntes jeg, at chancerne kom, men det var dyrt at lave fejlene i den periode. Skulle vi så have gjort det på en dag, hvor fejlene stod lidt for meget i kø? Det kunne man se i bagklogskabens skyld, at vi ikke skulle have gjort, men muligheden var der, og så lavede nogle skøre fejl, som blev straffet, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Dette kom Team Esbjerg sig ikke over. Vilje og gejsten hos værterne var for meget, og den holdt også kampen ud. Hvilket var en stor skam, da chancerne for to point var til stede.

– Vi var ret skuffet. Langt hen ad vejen over vores egen præstation. Jeg syntes, at rigtig meget af det vi lavede var verdensklasse, men det vi lavede, som ikke var verdensklasse, var helt i bund. Der var for mange uprovokerede fejl i sådan en kamp til at vi kunne vinde. Vi spillede ellers med stor intensitet og stort hjerte, men bare med for mange fejl, sagde Jesper Jensen.

Nederlaget rammer Team Esbjerg tungt i stillingen i EHF Champions League Women. De indtager nu en fjerdeplads, og derfor var cheftræneren også klar i mælet.

– Inden kampen i dag sagde jeg, at vi maksimalt kunne tillade os at smide to point. Det har vi gjort nu, og derfor skal vi vinde resten, hvis vi skal ende i top to. Men det vil ikke være en katastrofe at ende ude for. Vi er i en gruppen med hold som Metz, Györ og Rapid Bucuresti, sagde cheftræneren.

Holdet skal nu sunde sig lidt, inden de på onsdag skal tage den lange tur til København, hvor de skal møde Ajax København på onsdag.

Kampen i tal:

Metz Handball – Team Esbjerg 26-24 (11-11)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 7, Mette Tranborg 4, Kathrine Heindahl 3, Nora Mørk 2, Kristine Breistøl 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Vilde Mortensen Ingstad 2, Kaja Kamp 1, Michala Møller 1.

Topscorer Metz Handball: Kristina Jørgensen 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Metz Handball: 1

3654 tilskuere i Palais Omnisports Les Arenas Metz.