Cheftræner ser frem til taktisk fransk affære

07/01 - 2023

Hvad vil Metz gøre, hvis Team Esbjerg går højt på Bruna de Paula igen? Har de et modtræk, eller gør Team Esbjerg noget helt andet? Det taktiske spil mellem de to mandskaber begyndte allerede tilbage i det første opgør mellem de to i EHF Champions League Women.

Her blev det til en sejr på 35-28 til Team Esbjerg, der også er franskmændenes eneste nederlag i årets udgave af den prestigefulde turnering. De to hold ligger også i toppen af gruppen, og derfor er pointene vitale i jagten på top to, som giver direkte adgang til kvartfinalen.

Det taktiske spil mellem de to hold kommer til at være afgørende for, hvem der tager pointene. Team Esbjerg tog trækket ved at gå op på Metz’ brasilianske stjerne, Bruna de Paula, men på trods af det havde hun stadig en god kamp med ni mål, flere assister og tilkæmpede straffekast.

Men det er et spil, som den danske cheftræner elsker. De små nuancer, som kommer til at få stor betydning for kampens udfald, er et af de områder ved rollen, som Jesper Jensen finder utroligt interessant.

– Vi valgte at gå op på De Paula, og det er en overvejelse, som vi skal gøre os igen. Hvis vi gør det, har de nok et modtræk, da de naturligvis har set video fra opgøret. Skal vi så gøre noget andet, eller skal vi se, hvordan de reagerer på det? Det bliver en sjov kamp, hvor der også kommer tryk fra tilskuerne, siger Jesper Jensen, der også understreger, at holdet består af mange store spillere. Blandt andet de to danskere, Kristina Jørgensen og Louise Burgaard, og derfor kan man ikke bare tage én spiller ud.

En sejr bliver under alle omstændigheder svær, og set lidt mere langsigtet kan to point gå hen at blive altafgørende. Metz fører med 15 point, mens Team Esbjerg, Györi og Rapid Bucuresti alle har 14.

Franskmændene har dog den fordel, at de har spillet alle deres udekampe mod deres direkte modstandere i toppen.

– Vi havde krammet på dem, men de spillede uafgjort mod Rapid Bucuresti og vandt over Györi, så det er et stærkt hold med et højt topniveau, så det bliver umådeligt svært mod et topmandskab. Vi skal lave en fantastisk flot præstation for at hente de to point med hjem, siger cheftræneren.

Alle spillere er dog klar til at tage af sted på søndag i jagten på en sejr, der vil betyde enormt for Team Esbjergs chancer senere hen i Champions League.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Metz Handball søndag den 8. januar kl. 16.00 i Palais Omnisport Les Arenes Metz:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.