Træværk endnu engang i vejen for Team Esbjerg i Odense

04/01 - 2023

En fantastisk første halvleg blev afløst af en mere skuffende anden, hvor Odense Håndbold fik indhentet det forspring, som Team Esbjerg havde opbygget i de første 30 minutter. Alligevel stod esbjergenserne med muligheden for at tage de to vitale point til sidst, men igen kom træværket i vejen på Fyn.

Inden kampen gik i gang var målet klart: Et nederlag vil betyde, at førstepladsen i grundspillet ville være så godt som væk, mens en sejr vil give nyt håb og tro på, at Team Esbjerg ville kunne indhente to tophold med en god slutspurt.

De skulle dog lige ind i kampen igen, inden man så den intensitet, som skulle til for at vinde. Odense begyndte nemlig bedst, og de fik opbygget et lille forspring, som tvang Team Esbjerg til at være det jagende hold.

Ved 8-8 tog hjemmeholdet en timeout, og her gik cheftræner Jesper Jensen op i syv mod seks-spillet i offensiven. Det så ellers ud til, at Team Esbjerg rent offensivt kom frem til chancerne, så undrede det lidt.

– Det var et forsøg på at overraske lidt, og det virkede godt, for så kunne vi tage Nora Mørk ud, mens Mette Tranborg kunne løbe ned i forsvaret, og det var med til at stabilisere defensiven i perioden, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Gæsterne fortsatte dog med at score, og samtidig ramte værterne en lille scoringskrise. De tekniske fejl haglede ned over dem, og det blev udnyttet med en stor kynisme af udeholdet. Syv mål i træk blev det til og en føring på 10-16.

Team Esbjerg kunne dog ikke helt holde intensiteten resten af halvlegen ud, og fynboerne fik hentet lidt. 16-19 var føringen til udeholdet. Lignende føring havde de i finaleserien i fjor, og derfor var intet afgjort.

Og det beviste Odense i indledningen. De kom ud med en masse fart, og på bare syv minutter fik de lukket hullet og kommet foran med to, inden Vilde Mortensen Ingstad fik scoret den første kasse i anden halvleg til 21-20.

– Vi kom ikke ud med nok power, og vi blev overmatchet i de fem minutter, og det kostede os point. De blev afgørende for opgøret. Vi havde initiativet i kampen, men man kan ikke smide seks mål på manglende intensitet, sagde cheftræneren.

Hjemmeholdet kørte videre, og selvom Henny Reistad fik udlignet til 22-22, fik Odense sat de næste tre mål ind, og dermed så sejren ud til at være langt væk. Men ihærdigheden viste sig at være stor. I samarbejde med Nora Mørk fik Reistad sat de næste fire ind, og lige pludselig var det Team Esbjerg, der havde teten.

Herefter bølgede kampen meget frem og tilbage, men det var gæsterne, der hele tiden fik spillet sig foran, mens det var hjemmeholdet, der skulle udligne. Kaja Kamp fik scoret til 29-30 med tre minutter igen, og på det næste angreb fik Odense smidt bolden væk.

Team Esbjerg havde nu en god chance for at lukke kampen, men skuddet blev reddet, selvom holdet fik sat et spil op ved at tage den tredje timeout, og Odense fik udlignet med 30 sekunder igen.

Denne gang kunne de ikke sætte et spil op, og derfor endte det i en klynge på stregen med et frikast til Team Esbjerg, som tiden rendte ud. Det var op til Kristine Breistøl at tage chancen, omend den var lille. Den var dog ikke langt fra at gå ind. Nordmanden ramte nemlig stolpen, hvor Odenses målvogter ikke var i nærheden, og dermed kom træværket igen i vejen for esbjergenserne på Fyn.

– Bitter og ærgrelse er lidt følelserne, for det hele ligger på vores egen skuldre. Vi har haft kampe i denne sæson, hvor vi har mistet os selv i fem minutter, og derfor er vi lidt bitter over, at det er fem minutter, som bliver afgørende for en kamp på 60 minutter. Hvis vi drømmer om at vinde alle kampe, så skal vi ikke tillade os disse perioder, sagde Jesper Jensen.

På trods af følelsen af et pointtab kan holdet tage mange gode momenter med til næste opgør, der bliver lige så vild. Metz er nemlig modstanderen i EHF Champions League Women. Team Esbjerg er stadig eneste hold, der har vundet over franskmændene i indeværende sæson, men på trods af det indtager de førstepladsen i puljen. Derfor vil to point betyde alverdens, hvis top to skal forblive målet for danskerne.

Kampen i tal:

Odense Håndbold – Team Esbjerg 30-30 (16-19)

Målscorere Team Esbjerg: Nora Mørk 9, Henny Reistad 7, Marit Røsberg Jacobsen 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kristine Breistøl 3, Kaja Kamp 2, Beyza Türkoglu 1.

Topscorer Odense Håndbold: Mie Højlund 9

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Odense Håndbold: 1

I Sydbank Arena.