Team Esbjerg gav ingen chancer til kroatiske gæster

10/12 - 2022

Kvalitetsforskellen mellem Team Esbjerg og HC Lokomotiva Zagreb var for stor til, at de gæstende kroatere kunne stille noget op, da de gæstede Blue Water Dokken i EHF Champions League. Alligevel skal sejren i hus, og danskerne fik hurtigt gjort det klart, at gæsterne ikke ville tage hjem med point.

Det var også kun en uge side, de to hold senest mødte hinanden, og der blev de til også til en sikker dansk sejr på 12 mål. Og da kampen nu var blevet rykket til hjemmebanen i Esbjerg, var der en del, som skulle gå mod værterne, hvis de skulle smide nogen point.

Kampens indledning var et glimrende eksempel. Nok kom kroaterne foran med 0-1, men det var tydeligt, at de manglede tempoet til at kunne lirke Team Esbjergs forsvar op. Gang på gang løb de ind i en mur, og det vil man slå sig på.

Omvendt havde hjemmeholdet ikke de store problemer med at komme i gennem. Trods mindre skader til Beyza Türkoglu og Kristine Breistøl i dag, var der ingen slinger i valsen. Henny Reistads fart blev ofte for meget for gæsterne, og hun gjorde det også til 8-3.

Gæsterne kæmpede dog, men forskellen på de to mandskaber var for store. Det viste pausestillingen dog ikke, for fem mål – 18-13 – vidnede ikke om, at der var tale om topprofessionelle atleter mod håbefulde, kroatiske talenter.

Forskellen kom først til syne i anden halvleg, hvor gæsternes manglende bredde spillede ind. For at kunne score var de nødt til at give deres alt, og det kostede, desto længere kampen varede. Trætheden blev for stor, og de fik også kun scoret syv mål i de sidste 30 minutter.

Omvendt fik Team Esbjerg roteret godt rundt. Alle kom på banen, og igen kom alle udespillere på tavlen i sejren på 33-20.

– Det gik lidt som forventet i dag. Jeg syntes, at det var en bedre kamp i dag, end det var nede i Zagreb. Der var lidt mere energi, men det var også nemmere i dag med næsten 2000 tilskuere end de 200, der var i Kroatien. Det var med til at skabe mere inspiration hos alle spillere, sagde cheftræner Jesper Jensen efter kampen, hvor han også fortalte, at holdet igen skulle inde på det vindende spor.

– Vi skulle rejse os igen efter kampen mod Nykøbing F. Vi havde en snak om, hvad vi gerne vil producere af energi inde på banen, og det syntes jeg var okay i dag. Var det helt op at ringe? Nej, det var det ikke, men det var også okay.

Team Esbjerg får muligheden på onsdag med at fortsætte med sejrene. Her kommer Horsens Håndbold Elite på besøg i Blue Water Dokken. Kampen går i gang klokken 20.15.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – HC Lokomotiva Zagreb 33-20 (18-13)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 8, Michala Møller 5, Nora Mørk 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Mette Tranborg 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Anne Tolstrup Petersen 2, Kaja Kamp 1, Caroline Gade 1, Kathrine Heindahl 1, Julie Bøe Jacobsen 1.

Topscorer HC Lokomotiva Zagreb: Klara Birtic 6.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

HC Lokomotiva Zagreb: 4

1800 tilskuere i Blue Water Dokken.