Tredje nederlag og grundspilssejren virker fjernt

07/12 - 2022

Chancerne var til stede for Team Esbjerg, men i slutminutterne blev det for hektisk. Fejlene blev for mange, og det skabte en større følelse af panik, hvilket førte til en ond spiral, som holdet desværre ikke kunne komme ud af. Nykøbing F. Håndbold blev lige præcis så svær en opgave, som forventet, og de tog også sejren på 32-27 i opgøret i Kvindeligaen.

De første 30 minutter var heller ikke med til at hjælpe på de følelser. Knap nok var bolden givet op, inden stormløbet begyndte mod Amalie Millings mål. Team Esbjerg kom op på 2-3, men derefter stod den på fire hjemmescoringer i træk, og kampen opad bakken var i gang.

Henny Reistad fik reduceret på straffe, men igen fandt Nykøbing en periode frem med mål. Tre i træk blev det, og en timeout var nødvendig.

Men der var blandt andre tre stolpeskud og en målvogter i vejen, og derfor gjaldt det for holdet om at stole på processen. Chancerne kom de til, nu skulle de udnyttes. Påmindelse hjalp, for da Nora Mørk scorede til 10-8, fik det hjemmeholdet til at trykke på den grønne knap.

Den havde dog ikke den ønskede effekt, for Team Esbjerg kørte videre. De fik kontakt ved 11-11 og 12-12, inden hjemmeholdet hen mod slutningen af halvlegen fik udbygget en føring. Kathrine Heindahl scorede det sidste mål til stillingen 19-17.

Værterne var på toppen, men de kom hurtigt ned igen i anden halvleg. Amalie Milling tog fra, og forsvaret skabte flere gode aktioner, og da Vilde Mortensen Ingstad scorede til 20-21, var det første føring for gæsterne.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage, men mest med Team Esbjerg i teten og i føringsposition. Da de er foran med 22-23, har de også muligheden for at komme foran med to, men straffekastet blev brændt. Og det endte med at koste dyrt.

For hjemmeholdet begyndte at røre på sig igen. Tre mål i træk førte til en tomålsføring, som Anne Tolstrup Petersen fik reduceret til 25-24. Reistad scorede lidt efter til 26-25, hvorefter Team Esbjerg ramte en scoringspause.

To udvisninger oven i hinanden kom til at koste dyrt, da det var med til at give Nykøbing et momentum, som ikke kunne stoppes. De næste fem mål kom fra hjemmeholdets hånd, og det lukkede kampen.

Angrebet i den periode var plaget af fejl og kendelser, der ikke gik Esbjergs vej. Samtidig var det stolpe ind for værterne, og i slutningen af en kamp kan det være dræbende. Det blev det også her, hvor Nykøbing sendte Team Esbjerg hjem med deres tredje nederlag i Kvindeligaen.

– Nederlaget ærgrede mig, for det virkede til, at Nykøbing ville det mere, end vi ville. Det kan man blandt andet se i antallet af returbolde, som de vandt klart. Og så var der en masse basale ting, som man skal have styr på for at levere på højt niveau. Det er ting som returløb, riposter og løbe de ekstra meter, og for os har det været sådan lidt siden slutrunden. Det fører til, at kampene bliver afgjort på tilfældigheder, sagde Jesper Jensen efter kampe, hvor troen på en førsteplads i grundspillet efterhånden virker for langt væk.

– Vi har altid haft et mål, som hedder, at vinde grundspillet, men med de præstationer, som vi har haft, så kan vi ikke blive ved med at snakke om det. Der er nogle ting, som vi skal have styr på først, sagde en ærlig Jesper Jensen efter kampen.

Og førstepladsen virker i øjeblikket også langt væk. Odense og Ikast ligger foran med to point og en kamp færre, mens Nykøbing er med sejren i dag kommet op ved siden af Team Esbjerg. København ånder også top fire i nakken med to point og en kamp færre.

Allerede på lørdag har holdet en chance for at få et nyt boost. Her skal de møde HC Lokomotiva Zagreb igen, efter de i weekenden slog dem med 18-30 på udebane i EHF Champions League Women. Kampen går i gang klokken 18.

Kampen i tal:

Nykøbing F. Håndbold – Team Esbjerg 32-27 (19-17)

Målscorere Team Esbjerg: Henny Reistad 11, Vilde Mortensen Ingstad 4, Kaja Kamp 3, Nora Mørk 2, Kathrine Heindahl 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Kristine Breistøl 1.

Topscorer Nykøbing F. Håndbold: Marie-Helene Sajka 11.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 3

Nykøbing F. Håndbold: 3

I Spar Nord Arena.