Nykøbing F. Håndbold er altid en udfordring

06/12 - 2022

En blå-gul mur venter Team Esbjerg på onsdag, hvor de tager den lange tur til Falster for at møde Nykøbing F. Håndbold i Kvindeligaen. Jakob Larsens mandskab har altid skabt problemer for esbjergenserne, og denne gang bliver ingen undtagelse.

For der bliver tale om en regulær topkamp, når de to hold støder hovederne sammen. Team Esbjerg indtager tredjepladsen, mens Nykøbing ligger lige efter dem med to point færre. Derfor vil en sejr for ét af holdene være vitale i jagten på førstepladsen i grundspillet.

Udfordringer er der også mange af for Team Esbjerg. Den lange tur til Nykøbing kan slå alle hold ud, men tilgangen til spillet for hjemmeholdet er også meget anderledes, end hvad Jesper Jensens mandskab ofte møder.

– Meget af deres spil er bygget om omkring Kristina Kristiansens spil. Også selvom hun ikke er på banen. Deres tempo er hæsblæsende og ofte også risikovilligt. Samtidig har de også en god bredde i truppen, som gør, at de er svære at forberede mod rent taktisk, fortæller cheftræneren, der også peger på, at udebanen på Falster altid er en udfordring.

– Det er altid svært at spille ude mod dem. Stemningen i hallen er altid i top, og man kommer dertil med en lang rejse i benene. Så skal man op i gear igen for at møde et hold med en masse tempo og intensitet. Så det er altid svært, men det er også en af de fede udfordringer, siger Jesper Jensen.

Vejen frem til to point skal komme gennem udnyttelsen af deres muligheder. Gennem de seneste kampe har holdet været gode til at komme frem til mange store chancer, hvor der i enkelte tilfælde har været problemer med at score på dem.

Derfor skal spillerne udvise mere koldblodighed foran målet. For chancerne skal de nok komme til, hvis man kan bruge de seneste kampe på pejlemærker.

– Skal vi vinde, så skal vi være kyniske i vores chancer. Vi skal være i stand til at lukke ned for dem, og udnytte de chancer vi får. Vi skal også prøve at tvinge dem ud i at tage flere chancer, end de normalt gør. For når man spiller med risiko, så er sandsynligheden for fejl også større. Men hvis vi først lukker dem ind i opgøret, så er de gode til at udnytte deres muligheder, siger cheftræneren.

Rikke Poulsen, Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Mortensen Ingstad har i de seneste kampe været fraværende. Jesper Jensen fortæller dog, at han har en god fornemmelse for, at de vil være tilbage i kamp igen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Nykøbing F. Håndbold onsdag den 7. december kl. 18.30 i Spar Nord Arena:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.