Kunsten ligger i at undgå panik trods modgang

28/11 - 2022

Nederlaget mod Ikast Håndbold ligger tungt. Trods et utal af chancer lykkedes det ikke Team Esbjerg at få udbytte af kampen i Kvindeligaen. Med nu fire point op til førstepladsen gælder det nu for holdet om at bevare roen og troen på konceptet. Det er denne, som skal bære holdet frem til resultaterne, og det kan den allerede igen i opgøret mod Aarhus United.

– Jeg står stadig med en følelse af, at det bør kun være én gang, at man spiller så godt, og så stadig ikke vinder kampen, siger cheftræner Jesper Jensen et par dage efter opgøret mod Ikast. For et hav af store chancer var ikke nok til at tage point med hjem fra det midtjyske i fredags, men de kom frem til dem, og det er det, som holdet skal tage med.

Lignende takter skal findes frem igen, hvis det skal blive til point mod Aarhus United. Århusianerne kommer til Blue Water Dokken med et hold, der ligger lige ude for toppen, og en sejr vil kunne rykke dem tættere på de bedste.

Holdet besidder samtidig også en trup, som er i stand til at kunne drille alle hold i ligaen. Det blev synligt i den sidste kamp inden slutrunden, hvor de var tæt på at tage point mod Odense Håndbold på udebane.

– Det er et superfint hold, som spiller meget opportunistisk håndbold med en masse unge spillere, der ikke fik muligheden hos holdene i toppen, men som udnytter deres chancer hos Aarhus. De har også en målvogter i Sabine Englert, der har evnen til at lukke ned i en kamp, siger Jesper Jensen.

Med dette evner in mente kan det skabe associationer til kampen i Ikast, hvor det var en målvogter, der gang på gang kom i vejen.

Alligevel mener cheftræneren, at der skal lignende spil til igen, hvis holdet skal tilbage på sejrkurs. Og med to tabte kampe i denne sæson, skal der to point på bordet, hvis førstepladsen i grundspillet skal forblive inden for rækkevidde.

– Vi skal forsøge at spille som i Ikast, men med mere effektivitet. Især i angrebet. Det giver en ro, at det ikke er spillet, som er udfordringen. Det sker, at man møder en målvogter, som overstråler alle, og så bliver kunsten ikke at gå i panik. Vi skal forsøge at finde samme niveau og spille lige så koncentreret. Kampen mod Ikast var nok vores bedste angrebskamp i denne sæson, og det kan vi nok ikke kopiere, men vi skal forblive skarpe, siger Jesper Jensen.

I fredags sad Rikke Poulsen over, men hendes chancer for at være med ser fornuftige ud, mener Jesper Jensen. Hele truppen lader til at være fit for fight og klar til at jagte de to point, som sender holdet mod toppen af Kvindeligaen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Aarhus United tirsdag den 29. november kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.