Mental opgave venter Team Esbjerg i Tyrkiet

22/10 - 2022

På papiret burde der være forskel mellem Team Esbjerg og tyrkiske Kastamonu Beleyeiyesi GSK, når de to hold mødes søndag til den sidste kamp inden EM i EHF Champions League Women. Men når der er tale om en udekamp i turneringen, hvor en lang rejse også sidder i benene, skal holdet have hovedet med i kampen. Ellers har tyrkerne vist, at de godt kan tage point.

Udover at spillerne skal på en lang rejse, venter der stadig en slutrunde, som mange af Team Esbjergs spillere glæder sig til. De vil for alt i verden gerne undgå, at der sker dem noget, og derfor bliver det mere en kamp mod tankerne, vurderer cheftræner Jesper Jensen.

– Det er en forkamp til en slutrunde, så der er mange ting i hovedet på mange af spillerne.  Der ligger en mental opgave, men jeg forventer, at den er nemmere, end den vi havde i seneste kamp (mod Silkeborg-Voel KFUM, red.). Det er trods alt Champions League, og vi ved, at man skal holde sig skarp på udebane i denne turnering. Det bliver en sjov kamp at præstere i, og hvis vi også gør det, så tror jeg også, at der ligger to point og venter, siger Jesper Jensen.

Og en sejr er vigtig, hvis holdets mål om at komme i top to i gruppen skal realiseres. Lige nu indtager Team Esbjerg en fjerdeplads med seks point. Metz lige over med syv, mens Rapid Bucuresti og Györi har otte. Derfor skal der to point på kontoen mod hold, der ligger udenfor denne top, og det ved holdet også.

– Hvis vi drømmer om at komme i top to, så skal vi ikke tabe til hold udenfor top fire, og det er Kastamonu. Så vi skal hente to point i Tyrkiet, og der er ikke så meget diskussion om det, slår cheftræneren fast.

Kendskabet til søndagens modstander er begrænset. Det er kun anden gang, de deltager i turneringen, og i sidste runde fik de deres første sejr nogensinde, da de slog Lokomotiva Zagreb.

Enkelte navne vil ringe klokker. Blandt andet danske Simone Böhme og Mouna Chebbah, der har en fortid i Team Esbjerg. Ellers består stammen af tyrkiske spillere, og her kan Beyza Türkoglu få en rolle i forberedelserne, da hun tidligere har spillet i klubben og er en del af de tyrkiske landshold.

Uanset venter der Team Esbjerg en opgave, hvor hovedet skal skrues ordentlig på. Heldigvis er det også det eneste, da fysikken hos spillerne intet fejl, inden de to point skal med hjem, før diverse landsholdstrøjer skal over hovedet.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Kastamonu Belediyesi GSK søndag den 23. oktober kl. 14.00 i Kastamonu Merkez Sport Salonu:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.