Løbeskoene skal findes frem mod hurtige Silkeborg-Voel

18/10 - 2022

Snørebåndene skal bindes med dobbeltknude, og bentøjet skal være let som en fjer, når Silkeborg-Voel KFUM gæster Blue Water Dokken til Kvindeligaens sidste runde, inden EM-slutrunde tvinger den til en pause. Og skal Team Esbjerg fortsætte med at ligge i toppen af ligaen, kræver det, at spillerne er klar til at løbe.

For gæsterne fra Søhøjlandet kommer altid med en masse fart, og denne gange bliver det næppe nogen undtagelse. Deres kontrafase er blandt de bedste i ligaen, men det skyldes også, at det er en fase i spillet, som de har opbygget et koncept omkring.

Derfor handler det for Team Esbjerg om at lukke ned for denne del af spillet. Det er naturligvis lettere sagt end gjort, når gæsternes kompetence ligger så meget på rygraden, som den gør.

– Den lette løsning er at løbe hurtigt hjem, men det er ikke altid nok. Det er en tankegang, som man skal sætte sig ind i, og det er fin øvelse for os, da det har været en af vores udfordringer i et stykke tid. Kontraerne gør også, at det bliver kompliceret med udskiftninger mellem angreb og forsvar, siger Jesper Jensen.

Når ens spil er baseret på fart, bliver spillet også mere chancebetonet. Dermed er det muligt at fremprovokere fejl, og det er Team Esbjerg-mandskabet udmærket klar over. Uanset skal holdet forvente, at de kommer til at løbe lidt ekstra, hvis sejren skal i hus.

– Kontrafasen er uden sammenligning den vigtigste del af deres koncept, men de er også dygtige til det. Det kan stresse alle hold, at selvom man scorer et mål i den ene ende, så løber de hurtigt ned i den anden og scorer selv. Så der skal et par løbesko på til kampen, siger cheftræneren.

Med en slutrunde lurende ude i fremtiden er denne kamp også den sidste, inden der kommer en måneds pause i den hjemlige liga. Med syv kampe spillet og 12 point på kontoen ligger Team Esbjerg i top á point med Odense Håndbold, Ikast Håndbold og Nykøbing F. Håndbold.

Ligaen i år tegner til at blive et tæt opgør mellem disse fire hold, hvor også København Håndbold leder efter sit snit til at true dem. Derfor er der ikke plads til nogle svipsere overhovedet, hvis det skal blive til en sejr i grundspillet.

– Hvor vigtigt det er, ikke at træde ved siden af, kan vi snakke om resten af turneringen. Det gælder for os om at holde skruen i vandet og se, hvor mange point vi kan skrabe sammen, og gøre os klar til møderne mod topholdene, hvor ændringer i toppen kan ske. Men man kan samtidig ikke tillade sig at tabe point til nogle af holdene udenfor top fire, siger Jesper Jensen.

Derfor skal der sluttes af med to point mod Silkeborg-Voel KFUM. Denne gang er hele holdet disponibel for chetræneren.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 19. oktober kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.