Sejr over Metz vil give nyt håb om kvartfinaler

15/10 - 2022

Med to nederlag til to af gruppens andre tophold i form af Györi og CS Rapid Bucuresti begynder det at se sort ud for Team Esbjergs chancer om top to i gruppespillet i EHF Champions League Women. Af den årsag er der ikke plads til endnu et, når det tredje tophold gæster Blue Water Dokken på søndag, og det er et hold, som gjorde det onde ved danskerne ved Final4 i juni måned.

Franske Metz Handball vandt nemlig over Team Esbjerg i bronzekampen, hvilket betød, at Team Esbjerg tog hjem med to nederlag i træk ved finalestævnet i Budapest. Men på fire måneder er der sket meget på de to hold, derfor bliver det også en anden kamp, forudser cheftræneren for Team Esbjerg.

– Der er blevet skiftet meget ud på væsentlige spillere. Både for dem men også for os. Det er to hold, der står stærkere nu, men det er også to forskellige stilarter, der møder hinanden. Den franske med den mere udfordrende og offensive tilgang til det, mod den skandinaviske, som er mere struktureret, siger Jesper Jensen.

Med syv point ud af otte mulige topper Metz gruppen, mens Team Esbjerg er hægtet lidt bagud med fire point i de første fire kampe. Begge klubber har håb og forventninger om, at de er at finde i toppen af puljen, når 14. og sidste runde er færdiggjort i gruppespillet.

En sejr er derfor vital for Team Esbjerg. Konsekvenserne ved et nederlag kan blive, at de to øverste pladser i gruppen – som giver direkte adgang til kvartfinalen i EHF Champions League Women – næsten bliver umulige at nå.

– Mange ting skal gå godt, for at det kan blive til en sejr over Metz, men det er én af de kampe, hvor vi gerne vil vinde på hjemmebane, for hvis vi skal være med i toppen, så skal vi vinde hjemme. Det er ved at være tid til, at der skal point på kontoen. Men der skal en stor præstation til. De blev nummer tre sidste år, og de har været med til Final4 flere gange, siger cheftræneren.

Listen over navne, som franskmændene tager med, er også spækket med stjerner. De to mest velkendte er naturligvis danskerne Louise Burgaard og Kristina Jørgensen, men brasilianske Bruna de Almeida og Tamara Horacek er også spillere, som gør ondt på alle modstandere.

Derfor har holdet brug for al den opbakning, som de kan få. Forhåbentlig kommer den også fra de indre linjer. Nora Mørk har trænet med i de seneste dage og deltog også i opvarmningen i seneste kamp mod Randers HK. Hun vil stadig blive testet op til kampen for at se, om hun er helt klar, siger cheftræneren.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod Metz Handball søndag den 16. oktober kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.