Ukendte rumænere betyder ikke sikker sejr

08/10 - 2022

Årets udgave af EHF Champions League Women er fyldt med nye ting for Team Esbjerg. I sidste uge var det første gang, at de mødte Storhamar, og på søndag er det første gang, at modstanderen hedder CS Rapid Bucuresti fra Rumænien.

Det er første gang, Team Esbjerg står overfor det rumænske mandskab, og de er ret ubeskrevet i europæisk regi, men hvis man tror, at uvidenheden skulle være et tegn på, at mandskabet ikke er godt, kommer man frem til den forkerte konklusion.

Holdet består nemlig af flere landsholdsspillere fra Spanien, Frankrig, Kroatien og Rumænien, og derfor er kendskabet til spillerne til stede. Team Esbjerg vil derfor gøre klogt i ikke at undervurdere holdet, selvom de aldrig har mødt dem før.

– Det bliver en vanskelig kamp. Det er et godt hold med mange gode spillere. De har landsholdsniveau på alle pladser, og spiller meget spansk-inspireret i både offensiv og defensiv. Rent internationalt er det en ny modstander, men mange af vores spillere har mødt dem før på deres landshold, siger cheftræner Jesper Jensen om søndagens modstander.

Navne som målvogter Ivana Kapitanovic og bagspillerne Alexandra Lacrabere og Orlane Kanor vil flere måske kunne huske. Førstnævnte stiftede danskerne bekendtskab med i fjor ved Final4-stævnet, hvor hun stod for Metz, mens Lacrabere har været med det franske landshold gennem utallige år.

Hvis ikke navnene er nok til ikke at få holdet til at undervurdere dem, kan man også kigge på deres resultater i årets udgave af den fornemme turnering. To sejre over Lokomotiva Zagreb og Kastamonu, men deleren med Metz er med til at fortælle om et hold, der er blandt de bedste i gruppen.

– Det er en større opgave, end mange måske lige regner med, fordi de ikke har hørt om dem. De bringer mange stjerner med ind i kampen, og der er kun tale om en klub, der er ny. Holdet er ikke, og sammen med os, Metz og Györi er de blandt de stærkeste hold i gruppen, slår cheftræneren fast.

Team Esbjerg skal derfor spille op til det allerbedste for at få point med hjem fra Rumænien. Heldigvis fortsætter holdet med at bygge lag på for hver kamp, og det har ført til store sejre i de seneste tre kampe, hvor den laveste sejr lyder på ni mål.

Truppen er klar til den lange rejse til den rumænske hovedstad. Nora Mørk er eneste, der døjer med småting, og hendes helbred og situation overvåger staben i klubben nøje.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod CS Rapid Bucuresti søndag den 9. oktober kl. 14.00 i Sala Sporturilor i Mioveni:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.