Skanderborgs unge talenter kommer med fart og teknik

20/09 - 2022

Skiftet fra EHF Champions League Women til Kvindeligaen bliver de næste mange måneder hverdagskost for Team Esbjerg. Fra at spille i den fysisk stærke, internationale turnering til den hjemlige liga, hvor fart spiller en større rolle, er et skifte, som holdet skal begynde at vænne sig til. Dette skifte sker igen på onsdag, hvor Jesper Jensen og resten af truppen tager til Fælledhallen for at møde Skanderborg Håndbold.

Onsdagens modstander har ikke fået den bedste start i årets udgave af Kvindeligaen. Tre nederlag er det blevet til, mens holdets eneste point er kommet mod storsatsende Horsens Håndbold Elite.

Holdet har en stor tradition med at lade talenterne få en masse spilletid, så de kan blomstre op, og deres hold i år er ingen undtagelse. Cheftræner Jesper Jensen ser igen et hold, hvor potentialet er stort og teknikken er på plads.

– Der er mange ting, som vi skal holde øje med. Det er især skiftet fra at spille mod store, fysiske spillere i Champions League, til at spille mod hurtige spillere med mere teknik. Der er også tale om unge spillere, som vi ikke er helt godt forberedt på. Men det er altid spændende at møde et hold som Skanderborg, som er gode til at hente unge spillere ind og sende dem videre, siger Jesper Jensen.

Cheftræneren lægger dog ikke skjul på, at niveauforskellen er stor mellem de to hold, og derfor har Team Esbjerg mere fokus på, hvad de skal gøre, end hvad Skanderborg kommer med.

Her er det især udnyttelsen af chancerne i offensiven, som holdet har arbejdet på. Timingen og skarpheden i truppen er ikke helt på plads endnu, og derfor vil opgøret mod Skanderborg give truppen vitale minutter til at forbedre sig på dette punkt.

– Det vigtigste er at holde fokus og koncentration. Vi skal udnytte de chancer, som vi får og hele tiden gøre det så effektivt som muligt. Vi har redskaberne til at vinde dette opgør, men vi kan ikke tillade os at spille for mange procenter under vores normale, for så udnytter Skanderborg det. Vi skal være bedre til at gøre tingene færdigt, siger cheftræneren, der især peger på seneste kamp i søndags i EHF Champions League Women.

– Det er et fokuspunkt, som vi har, for i de første 12 minutter af anden halvleg, tabte vi med fem mål. Det betyder også, at vi vinder de resterende 48 minutter med 10. Men det, at vi smed fem mål, betød, at det blev spændende, og det burde det ikke have været.

Holdet skal derfor vise, at de har taget ordene fra cheftræneren til sig. Det er en klar trup, som tager fuldtallig til Skanderborg for at gå efter de to point. Og rækken af sejre skal fortsætte, hvis der skal lægges pres på rivalerne i toppen af Kvindeligaen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen mod Skanderborg Håndbold onsdag den 21. september kl. 19 i Fælledhallen:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.