Gensyn med Buducnost bliver sværere end seneste møder

16/09 - 2022

Pointene udeblev i året første kamp i EHF Champions League Women, da Györi til sidst viste sig for svære. Svær er også ordet, som går igen, når snakken falder på næste modstander i turneringen. For selvom de seneste møder mod WHC Buducnost Bemax endte i sikre sejre, kan man ikke forvente, at det samme kommer til at ske på lørdag.

Flere faktorer spiller nemlig ind. Rejsen til Montenegro går gennem en mellemlanding i Beograd, men denne slår cheftræner Jesper Jensen hurtigt hen.

– Frygten for rejsen er ikke til stede. Det er først, når vi kommer længere hen og har haft flere ture, at de begynder at koste. Dette er den første, og spillerne og klubben har gjort det i så mange år, så vi ved, hvad der skal til, siger Jesper Jensen.

Den anden handler om udebanen. Balkan-landene er ofte berygtet for at skabe en intens atmosfære. Denne kan dog også vende sig mod hjemmeholdet, hvis de ikke lever op til de forventninger, som de mange passionerede fans har.

Men som Buducnost har leveret indtil videre, så giver det god mening, at forventningerne er til stede for cheftræner Bojana Popovics hold. Det blev nemlig til en klar sejr i første kamp i gruppespillet over Kastamonu med 13 mål. Samtidig har de også hentet godt ind til denne sæson, og derfor spår cheftræneren også, at opgøret bliver svært.

– De har fået en spiller som Milena Raicevic, som må siges at være en klar forstærkning. Det er et fint hold, som har fået en god start på deres sæson. De er meget opsatte på at tage næste skridt i deres udvikling, efter de ikke præsterede sidste år. Bojana kan drive det til meget, og de har fået blod på tanden, siger Jesper Jensen.

Samme tro har Team Esbjerg også fået. Nederlaget til Györi føltes ikke så tungt, som mange andre nederlag gør. Og i den hjemlige liga er det også tydeligt, at der er for hver kamp, er synlige forbedringer.

Sejren over København Håndbold er med i ligningen. Her viste holdet stærkt forsvarspil og at de med tiden nok skal nå et niveau, som kan drive værket frem.

– Vi har vist, at når vi er inde i kampene, så er vi stadig dygtige. Det kunne have givet point mod Györi, og det er egentlig fedt, at vi er nået et punkt, hvor vi kan kæmpe med de store. Hvad der så skal til for at vinde i Montenegro, ved vi ikke helt. Jeg tror stadig på, at hvis vi spiller til top, så skal de være meget gode for at slå os, så det er det, vi skal gå efter, siger cheftræneren.

Den lange tur til Podgoica i Montenegro begyndte allerede i torsdags.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League Women mod WHC Buducnost Bemax lørdag den 17. september kl. 16.00 i S.C. Moraca:

Målvogtere: Amalie Milling og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Beyza Irem Türkoglu
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Vilde Mortensen Ingstad og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Henny Reistad og Mette Tranborg.